Sådan kommer du i gang med at købe brugte designermøbler
Køber du brugte møbler, får du patina, liv og sjæl. Men hvem er det nu lige, de store arkitekter er? Og skal du have dybe lommer for at investere yderligere? Møbel- og kunsthandler Thomas Schlosser giver her sine bedste råd til, hvordan du kommer godt i gang.
Foto: Mikkel Tjellesen, PR
NÅR MAN SKAL GIVE SIG I KAST med køb af klassiske møbler, er det alfa omega, at man kigger på, om møblet er fra første producent, eller om det er fra en mere nutidig produktion.
Designet kan godt være 70 år gammelt, men stadig være produceret af en nyere producent for 5-10 år siden. Det er ikke dårligt, at det er fra en mere nutidig produktion. Producenter som Fritz Hansen, Carl Hansen og Getama laver et superflot stykke arbejde, og med dem er der ingen grund til at være nervøs for kvaliteten.
VIL MAN KØBE ET MØBEL fra første produktion, skal man være opmærksom på, om det er blevet restaureret. Er det fx polstret med nyt stof, kan der være en risiko for, at møblet er kommet i dårlig stand. Så inden man smider 75.000 kroner efter sådan en sag, skal man være sikker på, at den er restaureret efter gældende regler og kvalitetssikring.
OVER ÅRENE TILFØRER MAN SELV et møbel patina, alene ved at bruge det. Og alt, der kan beskrives som patina i et møbel, har værdi. Det er det, folk vil have. Men man skal huske på, at der er forskel på noget, der besidder patina, og noget, der er ødelagt. En revne i læderet på ryggen af en stol er ikke patina.