Pincetter bliver ofte sat i forbindelse med pyntemad, men sandheden er, at når du først finder ud af, hvor meget lettere din madlavning bliver med dette beskedne stykke værktøj, så føles alt dit andet køkkengrej nærmest overflødigt. Der er ikke det, du ikke kan fiske op, flytte eller stikke til med sådan én her. Og det bedste ved det hele; den koster ingenting.
Annonse
Italiensk håndarbejde
Gå helhjertet til værks, når du inviterer dine kære hjem til en bid af Italien, og servér dem en autentisk pastaret med strimler af frisk, hjemmelavet pasta. Sådan sætter du standarden på jeres vanlige venne-middage.
Ætsende skarpt
Revet parmesan er hemmeligheden bag enhver god pastaret. Det amerikanske firma Microplane har patenteret en metode til at fremstille rivejern, hvor kanterne er ætset frem og ikke som førhen stanset ud. Det er dét, der giver Microplanes rivejern deres særlige skarphed. Husk at passe på fingrene!
Stemple ind og ud
Stempelkander behøver jo ikke altid være fra Bodum. Måske det var tid til at give en ny kande chancen? Om kaffen bliver god, er mest op til dig selv, men du finder ikke én, der er meget flottere end denne stempelkande af danske Matias Moellenbach. Stempelkandens ovale bund gør i ørvigt, at du ikke har brug for nogen bordskåner.
Legesyg keramik
Det København-baseret studio Niko June laver håndlavet og unik keramik, der ser så hjemmelavet og uperfekt ud, at man har svært ved ikke at kunne stå for det. Her har du din nye yndlingskop.
En lillebitte sauce
Ethvert køkken behøver en rigtig lille kasserolle. Den er ideel, når du skal piske bearnaise til to, når du laver sauce og ikke sovs, når du bare skal koge et enkelt æg, eller når du vil piske en mundfuld mælk til din café au lait.
Annonse
Godt skåret
Man købe nok så lækkert kød og skære det med en nok så lækker kniv, men oplevelsen falder til jorden, hvis skærebrættet svigter. Dette skærebræt fra Noyer er i amerikansk valnød og har gennemgået 15 behandlingsprocesser, inden det kan fuldende det gennemførte køkken.
Ned i tempo
Det kan være svært uoverskueligt at komme hjem henad de sene eftermiddagstimer for så at skulle tænke på indkøb og aftensmad. Den overskudsagtige type sætter aftensmaden over om morgenen i en slow cooker og kan i ro og mag servere lækre, langtidstilberedte gryderetter efter en lang dag. Denne model fra Crock-Pot er særligt velegnet til at holde kød mørt og saftigt og kommer med et udførligt opskriftshæfte.
En håndfuld
NYT Cooking er The New York Times’ succesfulde samling af opskrifter, og her har redaktøren og manden bag konceptet, Sam Sifton, samlet 100 opskrifter, der indbyder til improvisation og fri leg i køkkenet. For hvor der normalt ville stå gram eller deciliter, skriver Sifton blot ’en håndfuld’ og ’en smule’. Bogen guider dig blandt andet til at lave stegte ris, toast med radicchio og kylling med karamelliserede løg – alt sammen med den hage (eller fordel om man vil), at der ikke medfølger præcise opskrifter.
Brødboksen
Mangler du et sted at holde dit brød lækkert og stadig gemt væk, vupti brødboksen. Mangler du et bræt at lægge dit brød på til morgenbordet, så det ikke sviner det nye bord til, vupti, så tager man bare låget af brødboksen, og så kan det bruges som skærebræt, det er da bare smart.
Magi
Blenderen kan bruges af alle og til næsten alt. Man kan lave suppe, lækre smoothies, isdesserter osv. Den her blender kan faktisk det hele, den kan fx helt selv rengøre sig selv med en rensningsfunktion, så du slipper for at have armen nede i blenderen, for at få vasket den indvendigt. Det er, hvad vi kalder for fremtiden.
Jeg har altid været begunstiget af, at der er nogle, der har troet på mig og hjulpet mig. I alt, hvad jeg har gjort. Men det kræver, at man opsøger det. Og det har jeg tydeligvis været god til.