Selv om økonomien er til rotterne, fodboldligaen ikke er meget bedre, og den gode italienske tøjsmag for 90 procent af befolkningens vedkommende er en myte, har italienerne stadig nogle ting, der pirrer vores sanselighed.
Kvinderne, sproget og ikke mindst pastaen, der, når den er allerbedst, er en ophøjelse af nogle ganske få ingredienser til noget sublimt. Ja, tænker du, men de har også råvarerne og traditionerne til at skabe noget sofistikeret ud af det simple. Men faktisk er det ikke så svært. Med et par tommelfingerregler kan du virkelig optimere din pastakogning.
Til 2 personer
Annonse
1 broccoli delt i buketter, skræl eventuelt også det øverste stykke af stokken, og skær den i grove tern
2 fed hvidløg
1 lille frisk ellertørret chilipeber
8 saltede ansjoser
3 skefuldeolivenolie
Pecorino
Annonse
250 g rigatoni
• 1 aubergine
• 150 g ricotta
• 150 g daddel-tomater skåret i tern
• Basilikum ad libitum
• 250 g conghiglie
• 3 fed hvidløg
Annonse
• 1 chili renset for kerner og skåret i tynde ringe
Jeg kan godt lide, at alt er up in the open. De sjoveste mennesker er dem, der kan finde ud af at læse en simpel situation. Og det er der bekymrende mange, der ikke kan.