3 til det søde køkken

3 små søde med chokolade, abrikossyltetøj og rosiner, vanilje, nødder – og ja, bananer...

3 til det søde køkken
Offentliggjort

Moccalagkage med abrikos

Opskriften giver 1 lagkage

225 g blødt smør

320 g sukker

½ vaniljestang

3 æg

2 æggeblommer

375 g hvedemel

1½ tsk. bagepulver

2¼ dl mælk

Smør til formene

6 spsk. abrikossyltetøj

Udstyr: 2 springforme, 20 cm i diameter

Rør smør, sukker og kornene fra vaniljestangen i en røremaskine (eller brug en elpisker), til det er lyst og luftigt. Tilsæt derefter æg og æggeblommer efterhånden, mens der røres i massen. Bland mel med bagepulver, og kom det i massen skiftevis med mælk, mens der røres. Smør springformene grundigt med smør. Læg bagepapir i formene, og fordel dejen ligeligt i dem. Bag kagebundene ved 175 grader (170 grader varmluft) i 30-35 minutter.

Lad dem køle af i formene, inden de vendes ud. Læg så den ene kagebund med toppen nedad på et kagefad. Smør halvdelen af en moccasmør -creme ud på kagen. Kom abrikossyltetøj på, og læg den anden kagebund med toppen opad ovenpå. Fordel resten af smørcremen på kagens yderside.

Moccasmørcreme:

3 spsk. espresso

150 g blødt smør

350 g sigtet flormelis

Rør espresso grundigt med smør og flormelis til en fluffy smørcreme. Brug en røremaskine eller elpisker, så cremen bliver luftig.

Fortsætter på næste side...Blondies med rom, rosiner og ristede macadamianødder

Opskriften giver 16 stk.

75 g store rosiner

½ dl mørk rom

80 g macadamianødder

75 g smør

300 g hvid chokolade

3 æg

125 g rørsukker

175 g hvedemel

1 tsk. vaniljesukker

Udstyr: 1 firkantet bageform, ca. 23x23 cm

Læg rosinerne i blød i rom, og lad dem trække i mindst 1 time. Kom nødderne i et ovnfast fad, og rist dem i ovnen ved 190 grader (185 grader varmluft) i ca. 5 minutter, til de er gyldne. Tag nødderne ud, og sænk ovnens temperatur til 175 grader (170 grader varmluft). Smelt smør med 200 g af den hvide chokolade over vandbad – de sidste 100 g hakkes groft og gemmes lidt. Pisk æg og sukker let sammen og bland i den letafkølede smeltede chokolade.

Vend mel, vaniljesukker, romrosiner og evt. overskydende rom i dejen sammen med den grofthakkede hvide chokolade og de ristede nødder. Læg bagepapir i bageformen og hæld dejen i. Bag kagen ved de 175 grader (170 grader varmluft) i ca. 30 minutter. Lad den køle af, inden den skæres i firkanter. Dryp evt. med lidt ekstra rom.

Tip: Rosinerne, der her er brugt, er sultanas.Tarte tatin med banan

Opskriften giver 4 små tærter

1 rulle butterdej

50 g smør

8 spsk. lys muscovadosukker

½ øko-citron

4 bananer

Tilbehør: cremefraiche eller is

Udstyr: 4 små tærteforme

Rul butterdejen ud, og skær 4 cirkler, der passer i størrelse med 4 portionsforme (skær omkring formene). Smør de 4 forme med smør. Drys 2 spsk. sukker i hver form. Riv citronskal henover. Skær bananerne i skiver, og læg dem taglagt i formene.

Læg en skive dej over bananskiverne, og klem dejen ned langs kanten omkring bananerne. Bag kagerne ved 175 grader (170 grader varmluft) i ca. 30 minutter. Tag dem ud, skær rundt langs kanten med en skarp kniv, og vend straks kagerne ud på 4 tallerkner.

Spis med en klat cremefraiche eller is til.

__________

SE OGSÅ: Yoghurtmousse med hasselpraline

SE OGSÅ: Dessert fra Månedens restaurant, Ristorante Cortona

Bliv ven med gastro på facebook »