Rør smør, sukker og kornene fra vaniljestangen i en røremaskine (eller brug en elpisker), til det er lyst og luftigt. Tilsæt derefter æg og æggeblommer efterhånden, mens der røres i massen. Bland mel med bagepulver, og kom det i massen skiftevis med mælk, mens der røres. Smør springformene grundigt med smør. Læg bagepapir i formene, og fordel dejen ligeligt i dem. Bag kagebundene ved 175 grader (170 grader varmluft) i 30-35 minutter.
Lad dem køle af i formene, inden de vendes ud. Læg så den ene kagebund med toppen nedad på et kagefad. Smør halvdelen af en moccasmør -creme ud på kagen. Kom abrikossyltetøj på, og læg den anden kagebund med toppen opad ovenpå. Fordel resten af smørcremen på kagens yderside.
3 spsk. espresso
150 g blødt smør
350 g sigtet flormelis
Annonse
Rør espresso grundigt med smør og flormelis til en fluffy smørcreme. Brug en røremaskine eller elpisker, så cremen bliver luftig.
75 g store rosiner
½ dl mørk rom
80 g macadamianødder
75 g smør
300 g hvid chokolade
3 æg
125 g rørsukker
175 g hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
Udstyr: 1 firkantet bageform, ca. 23x23 cm
Læg rosinerne i blød i rom, og lad dem trække i mindst 1 time. Kom nødderne i et ovnfast fad, og rist dem i ovnen ved 190 grader (185 grader varmluft) i ca. 5 minutter, til de er gyldne. Tag nødderne ud, og sænk ovnens temperatur til 175 grader (170 grader varmluft). Smelt smør med 200 g af den hvide chokolade over vandbad – de sidste 100 g hakkes groft og gemmes lidt. Pisk æg og sukker let sammen og bland i den letafkølede smeltede chokolade.
Vend mel, vaniljesukker, romrosiner og evt. overskydende rom i dejen sammen med den grofthakkede hvide chokolade og de ristede nødder. Læg bagepapir i bageformen og hæld dejen i. Bag kagen ved de 175 grader (170 grader varmluft) i ca. 30 minutter. Lad den køle af, inden den skæres i firkanter. Dryp evt. med lidt ekstra rom.
Tip: Rosinerne, der her er brugt, er sultanas.Tarte tatin med banan
1 rulle butterdej
50 g smør
8 spsk. lys muscovadosukker
½ øko-citron
4 bananer
Tilbehør: cremefraiche eller is
Udstyr: 4 små tærteforme
Rul butterdejen ud, og skær 4 cirkler, der passer i størrelse med 4 portionsforme (skær omkring formene). Smør de 4 forme med smør. Drys 2 spsk. sukker i hver form. Riv citronskal henover. Skær bananerne i skiver, og læg dem taglagt i formene.
Læg en skive dej over bananskiverne, og klem dejen ned langs kanten omkring bananerne. Bag kagerne ved 175 grader (170 grader varmluft) i ca. 30 minutter. Tag dem ud, skær rundt langs kanten med en skarp kniv, og vend straks kagerne ud på 4 tallerkner.
Det bedste, der kom ud af min galopperende 40-årskrise, er min sorte Saab 900 Cabriolet. Jeg synes, den er så flot. Det er en skulptur. En panikbil, uden så alligevel helt at være det.