3 x appetizere

Kanapeer med gravad oksemørbrad og vagtelæg & trøffel og en omgang østers naturel...

3 x appetizere
Offentliggjort

Kanapé med gravad oksemørbrad

12 stk.

150 g oksemørbrad

1 spsk. salt

3 spsk. brun farin

3 spsk. pebermix

3 skiver ristet toastbrød

Hjertesalat

Parmesan

Afpuds oksemørbraden, og skær den i mindre stykker a ca. 8-10 cm. Bland brun farin, salt og pebermix i en morter til en krydderblanding.

Steg oksestykkerne på en pande, vend dem i krydderblandingen, og rul dem stramt op i film. Læg på køl i minimum 20 timer – gerne på frys.

Skær ved anretning ca. 1 cm tykke skiver af oksemørbraden. Skær hver brødskive i 4. Anret kød på brød med lidt hjertesalat, parmesanflage, pesto og syltet løg.

Pesto

50 g pinjekerner

1 bdt. basilikum

1 dl olivenolie

50 g parmesan

1-2 hvidløgsfed

Salt

Peber

Citronsaft

Blend alle ingredienser til en lind masse og smag til med citronsaft.

Syltede perleløg

5 perleløg

Vand

Sukker

Eddike

Pil løgene. Kog en lage af 1del vand, 1 del sukker, 1 del eddike. Overhæld løgene med lagen.

Fortsætter på næste side...Kanapé med vagtelæg og trøffel

8 stk.

4 vagtelæg

Havsalt

Peber

Friske ærteskud

Kog vagtelæggene i 2 ½ minut, kom dem direkte op i isvand til afkøling, og pil dem herefter. Bræk rugbrødstuiles i mundrette stykker, og læg en passende mængde trøffelmayonnaise og et halvt æg på dem. Drys med havsalt og peber og pynt med ærteskud.

Trøffelmayonnaise

1 past. æggeblomme

1 tsk. sennep

1 tsk. æbleeddike

3 dl vindruekerneolie

Trøffelpasta

Salt

Peber

Rør æggeblomme, sennep og eddike sammen i en skål til en ensartet masse. Pisk lidt af olien i massen – begynd med lidt ad gangen, og tilsæt først resten, når mayonnaisen har samlet sig lidt, og gør det under hurtig piskning. Smag til med trøffelpasta, salt og peber.

Tip: Æbleeddiken kunne som hos Nimb være Meyers.

Rugbrødstuiles

5 skiver rugbrød, daggammelt

Smeltet smør

Havsalt

Skær tynde skiver af rugbrødet på en pålægsmaskine, eller bed din bager om at skære det i skiver a ca. 2 mm. Læg skiverne på en bageplade og pensl med smør og drys med salt. Bag ved ca. 150 grader, til de er gyldne.Østers naturel

10 østers

Dild

Østersblade

Citron

Åbn østersene, løsn dem, og lad dem bliver i den ene skal med væden. Top med dild og østersblade, og giv citronskiver til.

__________

Alle opskrifter er fra Nimb, og er en del af deres luksusbrunch. Serveres i Nimb Bar på 1. sal hver søndag kl. 11.00-14.00 med bordbestilling til hhv. kl. 11.00, 11.30, 12.00 og 12.30. 425 kr. pr. person for hele brunchpakken og derudover mulighed for tilkøb af cocktails, caviar, fritter m.m. 225 kr. for børn mellem 4 og 12 år

Bernstoffsgade 5

1577 Kbh V

Tlf. 8870 0000

nimb.dk »