5 opskrifter med asparges

De danske asparges er en kort, men frydefyld fornøjelse. Spis derfor løs mens du kan! Vi hjælper dig på vej og har her samlet 5 opskrifter med den grønne asparges i hovedrollen.

5 opskrifter med asparges
Offentliggjort

5 opskrifter med asparges

1. Kold aspargessuppe med blødkogt æg
Skrællede hvide asparges koges møre i let hønsebouillon. Gem hovederne til pynt.

Blend suppen, og smag den til med citron og lidt cremefraiche.

Afkøl helt.

Servér suppen med aspargeshoveder og blødkogte æg.

2. Aspargesvinaigrette

Blancherede grønne asparges vendes med vinaigrette af sherryeddike, olivenolie, skalotteløg og masser af friske krydderurter.

3. Asparges med friskpillede fjordrejer og hollandaise

Skrællede hvide asparges dampes møre i ganske lidt vand med salt og sukker.

Servér de lune sprøde asparges med friskpillede fjordrejer.

Blend 4 æggeblommer med citronsaft og salt. Tilsæt smeltet, klaret smør i en tynd stråle.

Kværn sort peber henover.

4. Aspargesterrine med plukket kanin

Letkogte grønne og hvide asparges drysses med salt, sukker og gelatinepulver, mens de er varme.

Pochér kaninlår i let bouillon, og pluk kødet fra benet. Pres asparges og kanin ned i en terrineform, og stil den i let pres natten over.

Servér skiver af terrinen med lille salat.

5. Grillede hvide asparges med citronsmør

Hvide asparges skrælles og grilles på grillpande.

Citronsaft og revet citronskal varmes op og piskes tykt med blødt smør. Tilsæt evt. lidt sukker, og vend med flødeskum. Serveres til aspargesene.

Prøv også fritteret tang med grønne asparges og ramsløgcreme.