5 opskrifter med asparges
1. Kold aspargessuppe med blødkogt æg Skrællede hvide asparges koges møre i let hønsebouillon. Gem hovederne til pynt.
Blend suppen, og smag den til med citron og lidt cremefraiche.
Afkøl helt.
Servér suppen med aspargeshoveder og blødkogte æg.
2. Aspargesvinaigrette
Blancherede grønne asparges vendes med vinaigrette af sherryeddike, olivenolie, skalotteløg og masser af friske krydderurter.
3. Asparges med friskpillede fjordrejer og hollandaise
Skrællede hvide asparges dampes møre i ganske lidt vand med salt og sukker.
Servér de lune sprøde asparges med friskpillede fjordrejer.
Blend 4 æggeblommer med citronsaft og salt. Tilsæt smeltet, klaret smør i en tynd stråle.
Kværn sort peber henover.
4. Aspargesterrine med plukket kanin
Letkogte grønne og hvide asparges drysses med salt, sukker og gelatinepulver, mens de er varme.
Pochér kaninlår i let bouillon, og pluk kødet fra benet. Pres asparges og kanin ned i en terrineform, og stil den i let pres natten over.
Servér skiver af terrinen med lille salat.
5. Grillede hvide asparges med citronsmør
Hvide asparges skrælles og grilles på grillpande.
Citronsaft og revet citronskal varmes op og piskes tykt med blødt smør. Tilsæt evt. lidt sukker, og vend med flødeskum. Serveres til aspargesene.
Prøv også fritteret tang med grønne asparges og ramsløgcreme.