At spise ud og spise godt er ofte ensbetydende med, at der også skal punges lidt ud. Sådan behøver det nu ikke nødvendigvis at være. gastros chefredaktør, Jesper Uhrup Jensen, giver dig her sit bud på syv københavnske spisesteder, der er gode for både mave og pengepung.
Osteria 16 (Haderslevgade 18, København V)
På en stille gade på det ydre Vesterbro ligger en lille hipster-restaurant. Et rustikt hul i væggen, faktisk. Osteria 16 hedder den, og her proklameres der italiensk køkken, uden at det dog synes at være dogme. Det er Morten Kaltoft (den ene halvdel af de tre FAMO-restauranterne) og kunstnervennen Emil Alsbo, der står bag. Der serveres 8 antipasti-retter for 250 kr., og restauranten kunne i 2014 smykke sig med Politikens IBYEN-prisen, som en byens bedste spisesteder.
Annonse
Gustavs Bistro (Classensgade 11A, København Ø)
Med en fortid hos den michelinbestjernede Tyvenkokkenhanskoneoghendeselsker lover vært, Gustav Vilholm, et højt niveau på Gustavs Bistro. Og det holder han. Med stor præcision skabes der helstøbte retter – både til voksne og børn. Maden er primært skabt med biodynamiske og økologiske fødevarer, der følger årstiderne. For 325 kr. kan du få dagens tre-retters og for 195 kr. kan du få en to-retters.
Tapashuset (Jernbanegade 4, København V)
Tag til baskerlandet på Vesterbro i København. Her er der kræset for traditionelle baskiske tapasretter. Hver for sig fås de i prisklassen 60 – 80 kr. stykket, mens husets tapasanretning af fem serveringer koster 349 kr. Den skal dog som minimum bestilles af to personer, og er klart anbefalelsesværdig med sine små kødretter, fisk, godt brød, dessert, ost samt rum til snak mellem anretningerne.
Kung Fu Izakya Bar (Sundevedsgade 5, København V)
Annonse
Kung Fu Izakya Bar falder på én gang i hak med københavnernes asia-mani og hovedstadens udvalg af små hippe asiatiske spisesteder. Her får I serveret traditionelle japanske retter, men den japanske kro – som Izakya på japansk leder tankerne hen på – gør sig også i velsmagende cocktails og øl. Og så har de åbent til sent, så I belejligt kan hoppe videre, når I har spist og drukket ud. En menu svinger mellem 175 og 299 kr., mens cocktails starter ved 85 kr.
Thirion (Prinsessegade 50, København K)
Kulinarisk udmærker Belgien sig via deres fremragende charcuterivarer. Og det er netop fremragende belgisk charcuteri, som I får serveret, hvis I slår et smut forbi Thirion i en kælder på Christianshavn. Håndlavede traditionelle kødvarer, som er saltet og krydret uden tilsætningsstoffer. Dertil kan I også få serveret ligeså fremragende belgiske øl, vin og chokolade.
Nr. 18 (Øster Farimagsgade 18, København Ø)
Et karaktertræk, der går igen med disse relativt billige og gode restauranter, er simpelhed og habile bagmænd. Således også med Nr. 18, hvor menneskerne bag har været indover Sankt Annæ Gade nr. 8 på Christianshavn og nr. 20A på Ravnsborgade. Mantraet synes at være 'Keep it simple'. Her er ikke noget menukort, men en dagens ret på en tavle, der koster et sted mellem 65 og 146 kr. afhængigt af hvorvidt I spiser på restauranten eller tager maden med hjem.