Bar Central midt i Malaga, på Plaza de la Constitucion, er et oplagt sted at starte dagen med en cortado og evt. en churros, hvis morgenmaden ikke lagde bund nok.
Men gem hellere al formiddagsappetit til en tur på markedet, Mercado Atarazanas. Det store overdækkede marked er af den slags, der næsten giver en nordbo tårer i øjnene … Sådan kan det også være at købe ind! Der er indtil flere serveringssteder med hver deres speciale – fisk og skaldyr, skinke og anden charcuteri, paella og småretter etc.
Man kan sagtens spise sig frokostmæt på markedet, men markedet lukker kl. 14, og det er faktisk før frokosttid i Spanien, så gør som de lokale – snup et par stående småhapsere, og skyl efter med et par glas fino. Det giver appetit til frokosten! Prøv eksempelvis de lokale muslinger, bolos, på Bar El Yerno (stade 185), pivfriske, kødfulde og med en let sødlig smag. De spises allerbedst rå, men en lille tur på grillen er også en mulighed.
Annonse
I gaderne ved markedets bagindgang ligger der et par rustikke barer, hvor ingen ser skævt, hvis man bestiller en brandy fra morgenstunden, men det er efterhånden ved at være frokosttid, så snup i stedet en hurtig aperitif i gårdhaven til Museo Carmen Thyssen (Calle Compañia 10), og tag så en taxa langs kysten mod øst, til restaurant El Cabra.
El Cabra (Paseo Marítimo el Pedregal) er blot en af mange fiskerestauranter på den lidt skramlede og forslåede kyststrækning, der ikke desto mindre har sin helt egen charme. De mange (horribelt mange) turister, der hvert år besøger Solkysten trækker typisk mod vest, mod Marbella, Torremolinos og de såkaldte ’hvide byer’ på Costa del Sol, mens klientellet her på østkysten er meget mere lokalt.
El Cabra vinder ingen priser for sin indretning, stedet er præcis så uprætentiøst, som omgivelserne lægger op til – der er papirduge, gusten belysning og en skærende akustik. Og et på én gang enkelt og overdådigt spisekort ud i fisk og skaldyr. Enkelt, hvad tilberedningen angår, overdådigt i udvalg – maden i Malaga er i den grad præget af havet. Når vejret er til det, bliver der grillet i den udendørs grill, og så er der ellers eksempelvis grillede sardiner med masser af citron og kølig hvidvin under den andalusiske himmel.
Spanierne spiser sent, især dem i syd, så vær ikke bange for først at møde op ved 22.30-tiden. Slå evt. et aperitifsmut forbi tangorestauranten El Jardin (Calle Cañón 1) tæt på katedralen. Det er måske ikke direkte en turistfælde, men i al fald en turistmagnet, hvor solskoldede nordeuropæere kan få en tangotime. Man skal ikke spise der, men hæng kort i baren, og nyd det fantastiske lokale fra en verden af i går, med jernsøjler, gamle kakkelovne etc.
Driv videre til nærliggende Wendy Gamba (Calle Fresca 10), og lad dig ikke skræmme af det lidt tåbelige tegneserieagtige navn. Den lille moderne retrotapasbar serverer rigtig gode småretter – klassiske med et tvist. De små burgere med oksehalebøffer skal man ikke snyde sig selv for!
Er man i fiskehumør, så prøv i stedet Marisquería Casa Vicente (Calle Comisario 2) – et kuldslået, højloftet, cafeteriaagtigt lokale med lighusbelysning, skramlende stole, lave priser og helt enkle, no nonsens fisk- og skaldyrsserveringer.