Mindre kan ikke gøre det: Her er årets kogebog

Ingen af opskrifterne er decideret svære at lave.

Mindre kan ikke gøre det: Her er årets kogebog
Offentliggjort

Det er store ord, men jeg mener det ikke desto mindre. Der går lang tid imellem, at der udkommer kogebøger, hvor man ikke bare har lyst til det hele, men også rent faktisk kan lave det hele uden at besidde hverken en regulær maskinpark i køkkenet eller evner som en professionel kok.

At billedsiden ved Claes Bech-Poulsen er så indtagende, som den er, det hjælper med på det. Faktisk er bogen sjælden lækker af en dansk kogebog at være. Og lækkerheden retfærdiggør den relativt høje pris.

Jeg opdagede for alvor Thomas Herman, da han i sin tid etablerede restauranten Herman i Tivoli, som blev et yndlingssted i byen. Siden lagde han restaurantscenen bag sig, men jeg har været heldig at opleve ham ved flere kokketræf, hvor han i udtalt grad har gjort sig bemærket med sin på en gang elegance og smagsintensitet, bl.a. for et par år siden på Falsled Kro.

De kvaliteter, elegance og smagsintensitet, tilsat det friske og sprøde ser jeg gå igen i denne bogs opskrifter. De helt igennem grønne opskrifter varierer i enkelhed – en del af dem er ikke så hurtige at lave, og der kan være en relativt lang ingrediensliste, men absolut ingen af opskrifterne er decideret svære at lave.