Opskrift:

Adam Aamanns farserede kylling med svampe, persille og sprøde kartofler

Køb en god, stor frilandskylling, og kast dig ud i Adam Aamans lækre farserede ret, der emmer af umami.

Adam Aamanns farserede kylling med svampe, persille og sprøde kartofler
Offentliggjort

4-5

Fars

  • 300g hakket kalv/flæsk eller kylling
  • 1 stængel blegselleri
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 125g champignon
  • 4-5 spsk hakket persille
  • Bladene fra et lille bundt timian
  • 1 æg
  • 5 spsk rasp
  • 1dl. piskefløde
  • Salt og peber
  • Til pensling: 2 spsk smeltet smør + 1 fed hvidløg
  • Stegeskyen fra kyllingen
  • 1 skalotteløg
  • 1 dl hvidvin
  • 1,5 dl piskefløde
  • 2 laurbærblade
  • 3 fed hvidløg
  • 1 lille bundt timian
  • Lidt citronsaft til tilsmagning
  • 1 kg kartofler
  • 5 spsk olivenolie
  • 3 stængler rosmarin
  • 4 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • TIP: Servér en god salat med sennepsvinaigrette til

Kylling

  1. Skær blegselleri, svampe, skalotter og hvidløg ud i fine små tern og hak persillen fint.
  2. Sautér ovenstående i 3 minutter i olivenolie og køl det af til stuetemperatur.
  3. Rør de sauterede grøntsager sammen med det hakkede kød og resten af ingredienserne til en fars.
  4. Udben kyllingen og fyld den med farsen.
  5. Opbind kyllingen, pensl med smør og hvidløg og krydr med salt og peber.
  6. Kom kylling på en rist over en bradepande, og kom kyllingeskroget heri. Brun det i ovnen ved 225 grader i 15 minutter. Kom hvidvin, 1 dl vand, tre fed hvidløg og laurbærblade i bradepanden, skru derefter ned på 200 grader og steg i 35 minutter.  
  7. Lad den hvile i 10-15 minutter, inden den skæres i skiver.
  8. Hæld skyen fra bradepanden gennem en sigte og over i en kasserolle, kog op med fløde, timian og laurbærblad og lad det simre 10 minutter. Smag til med salt, peber og eventuel lidt citronsaft.

Kartofler

  1. Skræl kartoflerne, skær dem i store klodser og kog dem i godt saltet vand til de akkurat er møre. Køl dem af i koldt vand.
  2. Vend kartoflerne grundigt med olivenolie, halve hvidløgsfed og rosmarinkviste.
  3. Bred kartoflerne ud på bagepapir på en bageplade og steg dem sprøde i ovnen ved 225 grader i ca 30-35 minutter til de er gyldne og sprøde. Vend dem 1-2 gange undervejs.