Opskrift:

Æblecrumblekage med pekannødder og rosmarinkaramel

Intet efterår uden æblekager. Her i en dejlig version med pekannødder, rosmarinkaramel og crumble-top.

Æblecrumblekage med pekannødder og rosmarinkaramel
Offentliggjort

Ingredienser

  • 125 g blødt smør
  • 75 g rørsukker
  • 2 store æg
  • 100 g cremefraiche 18 %
  • 200 g hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 3 æbler
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. kardemomme
  • Udstyr: Springform på 22 cm
  • 125 g hvedemel
  • 100 g rørsukker
  • ½ tsk. kanel
  • 75 g pekannødder
  • 75 g smør
  • 100 g sukker
  • 50 g smør
  • ¾ dl piskefløde
  • 1 tsk. finthakket rosmarin
  • 1 nip salt

Sådan gør du:

  1. Rør smør og sukker sammen, og tilsæt æggene 1 ad gangen. Rør cremefraiche i, og tilsæt mel og bagepulver. Pisk sammen til en tyk dej, og kom den i en smurt springform.
  2. Skyl æblerne, skræl dem, og skær dem i både uden kernehus.
  3. Vend dem med kanel og kardemomme, og fordel dem på toppen af kage-
  4. dejen. Kom crumble-dej på toppen af kagen, og bag kagen i ovnen i ca.
  5. 1 time ved 175 minutter.
  6. Lad kagen køle lidt af på en rist, før en rosmarinkaramel, der lige er kølet lidt ned forinden, hældes over kagen.

Crumble-dej

  1. Bland mel med rørsukker, kanel og grofthakkede pekannødder.
  2. Smelt smørret, og vend det i, så du får en smuldret dej.

Rosmarinkaramel

  1. Smelt sukker i en gryde ved middelvarme. Lad det karamellisere og tilsæt smør. Rør det sammen, og lad evt. klumper smelte.
  2. Tilsæt fløde, rosmarin og salt, og lad det småkoge i 5 minutter.
  3. Lad karamellen køle lidt ned, til den er meget tyktflydende.