Alkoholfri øl er i massiv vækst: “Det vil ikke overraske mig, hvis den kommer til at udgøre halvdelen af vores omsætning”

Alkoholfri øl er i massiv vækst: ”Det vil ikke overraske mig, hvis den kommer til at udgøre halvdelen af vores omsætning”

Alkoholfri øl har længe smagt som … ja, som om nogen havde hældt vand i. Så hellere et glas vand, tak! Men det er der ved at blive lavet om på, og det er en brygger som Mikkel Borg Bjergsø aka Mikkeller, der brygger på den idé. Det var et produkt hos virksomheden Chr. Hansen, der fik Mikkellers idé til at gære, et gærprodukt rent faktisk, som vinindustrien hidtil har været ene om at gøre brug af. Og det viser sig, at interessen for præcis øl uden alkohol også gærer.

Offentliggjort

Egentlig ville Mikkel Borg Bjergsø bare gerne lave en øl, der kunne skifte farve, når man hældte den op i glasset. Det var derfor, at Mikkeller-chefen for fire år siden tog til Hørsholm for at mødes med virksomheden Chr. Hansen, som fremstiller enzymer, farvestoffer og fermenteringskulturer til fødevareindustrien.

Det lykkedes ikke at få øllet til at skifte farve, men ved besøget hos Chr. Hansen fandt bryggeren ved et tilfælde det redskab, der gjorde ham i stand til at skyde sin egen kvalitetsrevolution inden for alkoholfri øl i gang. Det vender vi tilbage til. Lige nu oplever alkoholfri øl en massiv vækst, både herhjemme og på globalt plan. Ifølge tal fra Bryggeriforeningen er det hjemlige salg intet mindre end femdoblet siden 2014, og intet tyder på, at der er en opbremsning på vej. Endnu udgør de alkoholfri øl kun 2-3 % af det samlede ølsalg herhjemme, men at kategorien rummer et enormt forretningspotentiale, kan Mikkel Borg Bjergsø skrive under på.