Amerikanerne vil have karrysild og remoulade: Et mindre dansk mademperie har rejst sig i New York

Amerikanerne vil have karrysild og remoulade: Et mindre dansk mademperie har rejst sig i New York

På det seneste har der har været slået et stort brød op omkring dansk mad i New York, og op til flere gourmetkokke har bevæget sig ud i kunsten at introducere amerikanerne for dansk og nordisk mad – med større og mindre held. På The Lower East Side har danskerne Sebastian Bangsgaard og Sebastian Perez nu opbygget et mindre madimperie med café og coffee-shop, catering, bageri og en online købmandsforretning, som har alt fra frikadeller og sild til friskbagt rugbrød og pandekager med is på menuen.

Offentliggjort

Vi husker nok alle Claus Meyers stort anlagte Great Northern Food Hall på Grand Central Station midt på Manhattan. Det dyrt anlagte projekt endte lidt a la Gasolins USA-eventyr i 70’erne: Meyer vendte næsen hjemad, og i dag står kun de tomme stande tilbage og runger højt mod loftet i den ellers imponerende Wanderbilt Hall.

I en by hvor maden er lige så ikonisk som dens seværdigheder, skal man stå virkeligt tidligt op for at konkurrere med a New York slice, en klassisk sub, en bagel with a schmear, ja, selv en no-soup-for-you-suppe.