Andreas Bagh: ”Jeg sætter konstant spørgsmålstegn ved, om jeg er god nok”

I gymnasiet dyrkede Andreas Bagh køkkencheferne på landets Michelin-restauranter som hobby og trænede deres retter. I dag er det ham, som kollegaerne kalder for den nye superstjerne på den danske gastroscene. Her fortæller Bagh, der for nyligt åbnede sit luksusbrasserie Esmée på Kongens Nytorv, om sit bedste måltid, sin foragt for Instagram-mad, og hvor han spiser pasta i København.

Offentliggjort

Hvornår vidste du, at du ville være kok?

”Jeg vidste det allerede, da jeg gik i gymnasiet. Allerede dengang lavede jeg meget mad i køkkenet derhjemme. Jeg sad og kiggede på restauranternes hjemmesider, tjekkede menuerne, og jeg dyrkede køkkencheferne. Jeg tænkte, at de var rockstjerner. Det var fx Thomas Rode, Thomas Herman, Bo Bech, Erwin Lauterbach og René Redzepi. Jeg gik og trænede deres retter, og jeg havde utroligt høje tanker om mig selv, da jeg startede i lære hos Kong Hans Kælder efter min studentereksamen, hvilket blev gjort totalt til skamme. Jeg var dårligt til alt.”

Hvad har været dit bedste måltid?

”For seks år siden spiste jeg for første gang på Etxebarri. Det ligger en times kørsel fra San Sebastian, og jeg kørte derud med en amerikansk ven. Jeg anede ikke, hvad jeg skulle forvente, men så kom vi ud til den lille landsby, der ligger lige for foden af en dal. Skyerne legede omkring bjergtinderne, og vi så køerne gå og græsse ved siden af restauranten. Vi sad oppe på en lille terrasse med vinranker, der dækkede os, og så fik vi bare et måltid, der var så mageløst.