Andreas Bagh: ”Jeg sætter konstant spørgsmålstegn ved, om jeg er god nok”

I gymnasiet dyrkede Andreas Bagh køkkencheferne på landets Michelin-restauranter som hobby og trænede deres retter. I dag er det ham, som kollegaerne kalder for den nye superstjerne på den danske gastroscene. Her fortæller Bagh, der for nyligt åbnede sit luksusbrasserie Esmée på Kongens Nytorv, om sit bedste måltid, sin foragt for Instagram-mad, og hvor han spiser pasta i København.

Offentliggjort

Hvornår vidste du, at du ville være kok?

”Jeg vidste det allerede, da jeg gik i gymnasiet. Allerede dengang lavede jeg meget mad i køkkenet derhjemme. Jeg sad og kiggede på restauranternes hjemmesider, tjekkede menuerne, og jeg dyrkede køkkencheferne. Jeg tænkte, at de var rockstjerner. Det var fx Thomas Rode, Thomas Herman, Bo Bech, Erwin Lauterbach og René Redzepi. Jeg gik og trænede deres retter, og jeg havde utroligt høje tanker om mig selv, da jeg startede i lære hos Kong Hans Kælder efter min studentereksamen, hvilket blev gjort totalt til skamme. Jeg var dårligt til alt.”