Tre stjerner: Denne restaurant på Vesterbro tryller velsmag ud af køkkenet, men desværre holder niveauet ikke hele vejen
For nylig åbnede den grøntsagsbaserede restaurant Far på Vesterbro, der har fået det navn, da de to ejere, Rasmus Faber og Thor Birkedal, begge mistede deres fædre for nylig.
Foto: PR
Far er blevet grøn og kødfri! I hvert fald den Far, der skrives med stort F og holder til i en høj kælder på Vesterbrogade i København.
Kælderen har tidligere dannet rammen om vinbaren 3100, og det er den ene af 3100’erne, Rasmus Faber, der står bag, sammen med Thor Birkedal, som før har huseret i køkkenet på bl.a. Nr. 30 og Pauli.
Far (navnet skyldes, at både Rasmus og Thors fædre for nylig er gået bort) er nyrenoveret, men pladsen er stadig trang og stemningen intim – man undgår ikke nabobordenes snak om ”mit næste dj-job i Berlin” og ”nede på smykkeværkstedet”. Men her er også hyggeligt og Rasmus Faber har kurateret et glimrende naturvinskort.
Vi lagde ud med et glas siciliansk orangevin (Sfera, Macerato), som passede smukt til seksrettersmenuen (400 kr. og eneste valgmulighed), hvis første element var en ”charcuteri”-tallerken, hvor skinke og pølser var erstattet af henholdsvis saltede og confiterede auberginer, varmsyltede gulerødder, der trak syre og sødme frem på bekostning af det salte, koldsyltet fennikel og endelig fermenteret melonradise med amarantspirer på toppen – det hele med en spændstigsød gochujangcreme til at dyppe i.