Vil du prøve en af de vildeste fiskerestauranter i verden? Så skal du tage til Sydspanien

Fiskerestauranten Aponiente i det sydlige Spanien skiller sig ud. Det er den eneste med trestjernet michelinstatus i det sydlige Spanien, og så er det ikke bare en fiskerestaurant. Køkkenchef Ángel León er også en pioner inden for maritim gastronomi. For på Aponiente stammer alt fra havet.

Vil du prøve en af de vildeste fiskerestauranter i verden? Så skal du tage til Sydspanien
Offentliggjort

Bagved en mindre banegård ved floden Guadelete finder man den eneste trestjernede michelinrestaurant i det helt sydlige Spanien.

Aponiente, der er bygget på en tidligere tidevandsmølle, ligger i El Puerto de Santa Maria, der er en af sherrybyerne.

Køkkenchefen, Ángel León, havde – og har stadig – en anden restaurant i byen, La Taberna del chef del mar, hvor han opbyggede sit ry og rygte. I 2007 åbnede han også Aponiente.

Restauranten fik sin første og anden michelinstjerne i henholdsvis 2010 og 2014. I 2015 valgte León at rykke restauranten fra centrum af byen og ud i den forladte tidevandsmølle fra 1800-tallet.