Aromatisk skaldyrssuppe med citrongræs, ingefær, chili og rouille

Få opskriften på aromatisk skaldyrssuppe med citrongræs, ingefær, chili og rouille.

Aromatisk skaldyrssuppe med citrongræs, ingefær, chili og rouille
Offentliggjort

8 hele jomfruhummere

1 stor krabbe

2 stængler citrongræs

8 store modne tomater

1 mild chili

25 g ingefær

1 lille løg

1 l let fiskebouillon

2 dl hvidvin

Salt

Peber

Krydderurter – fx basilikum el. koriander

1 dl olivenolie

50 g smør

Pil jomfruhummere. Læg halerne til side og steg dem i smør.

Hoveder og skaller fra jomfruhummerne, den hele krabbe, chili, fintrevet ingefær, skiver af citrongræs og pillet, finthakket løg sauteres i olivenolie.

Derefter tilsættes groftskårne tomater, hvidvin og bouillon samt stængler fra krydderurterne – gem bladene til den færdige suppe.

Når suppen har simret ½ times tid, tages krabben op og knuses, og kødet fra kloen tages ud. Kom resten af krabben tilbage i suppen, der småsimrer yderligere ½ times tid. Knus alle ingredienser godt sammen, mens suppen simrer.

Lad derpå suppen trække 1 time mere, og sigt så. Varm den derpå igennem, og reducér den evt., til smagen er let og kraftfuld på samme tid. Kom kød fra krabbeklo og jomfruhummerhalerne ned i suppen før servering.

Server suppen toppet med friske krydderurter sammen med en rouille og sprødt brød.

Rouille:

1 bagekartoffel

1 æggeblomme

2 spsk. vineddike

Salt

Peber

½ g safran

1 dl olivenolie

1 dl skyr

Salt

Peber

Skræl kartoflen, og bag den, til den er fuldstændig mør.

Pisk æggeblommen med vineddike, salt, peber og safran til en luftig æggesnaps, og tilsæt olie i små strint. Tilsæt derefter skyr og den bagte kartoffel, efter den er moset. Opbevar på køl til servering.

Tip:

Man kan vælge at servere jomfruhummerhalerne på en risflage eller sprødristet brød ved siden af suppen. Undgå i øvrigt at røre for meget i rouillen, når kartoflen er tilsat, da saltet ellers giver en for sej konsistens.

8 opskrifter med jomfruhummer