Bagt torsk og hummer med marineret knoldselleri, sprød pistacie-pandekage og hummersauce.

Bagt torsk og hummer med marineret knoldselleri, sprød pistacie-pandekage og hummersauce.
Offentliggjort

400 g torsk – skåret i 4 pæne fileter

Bag torskefileterne i et fad i ovnen ved 180 grader i ca. 3-4 minutter med salt og en klat smør på hver filet, og dæk fadet med bagepapir. De varme fileter anrettes med marineret knoldselleri, sprød pistacie-pandekage, tern af letafkølet hummer og endelig varm hummersauce – se opskrifter nedenfor.

Pistaciepandekager:

½ dl pistacienødder

uden skal

½ dl kikærtemel –

købes færdigt

4 spsk. rapsolie

1 1/2 dl vand

Salt

Peber

Olie – til stegning

Hak pistacienødderne fint, og bland dem med kikærtemel, olie, vand, lidt salt og peber til en slags pandekagedej. Steg små pandekager i olie på en pande. Der skal minimum komme 8 stk. af denne portion.

Marineret knoldselleri:

1 knoldselleri

1 spsk. citronsaft

1 spsk. olivenolie

Salt

Peber

Vask sellerien og skræl den og skær den i tynde skiver af ca. 3 mm, der blancheres i saltet vand i ca. ½ minut, til de er al dente. Rør en marinade af citronsaft og olie, og marinér selleriskiverne heri.

Hummersauce og hummertern:

1 hummer

1 dl hvidvin

2 dl kalvefond

1 tsk. tomatpuré

Salt

2 spsk. smør – til montering

Knæk hovedet af hummeren, og knus det. Kog det ind med hvidvin, fond og tomatpuré i ca. 15 minutter. Sigt denne hummerfond, og smag den til med salt. Lige før servering varmes hummerfonden op igen og monteres med smør – smørret piskes altså ned i den varme fond, der nu er taget af varmen. Og der piskes til smørret er helt smeltet – så er saucen færdig. Kog resten af hummeren i vand med 1 tsk. salt. Lad det småsimre i 8 minutter, og tag den derpå op. Knus hale og kløer, pil kødet ud, og skær det i tern.