Kok Kristian Baumann har spist sit bedste måltid et helt særligt sted: ”Jeg blev fuldstændig blæst bagover”
Med sit køkken funderet i nysgerrigheden for sine koreanske rødder har Kristian Baumann bragt noget nyt til København med restauranten Koan. Her fortæller han om sit mest mindeværdige måltid, hvad han laver, når han har fri, og hvilken koreansk ingrediens, der er god at begynde med, hvis man gerne vil prøve kræfter med koreansk mad derhjemme.
Hvad er det mest mindeværdige måltid, du har spist?
”Jeg har fået rigtig mange fantastiske måltider i Sydkorea, men specielt ét skiller sig ud. 35 minutter uden for Seoul ligger templet Jinkwansa. De serverer mad for 2-300 mennesker hver dag, og jeg blev fuldstændig blæst bagover af det vegetariske måltid, jeg fik, og det er til dato det bedste, jeg har spist, i Korea.
Noget af det sværeste i madlavning er at lægge flere lag oven på retten og samtidig bevare balancen, men det formåede de til fulde. Det var et studie i, hvordan vegetarisk mad kan give en fuldkommen sanselig oplevelse. Selvom der var så mange mennesker, var servietterne broderet i hånden, og det hele var bare gennemført.
Jeg er også nødt til at fremhæve det måltid, jeg spiste på elBulli i 2011. Det står meget skarpt i min hukommelse. Det var dybt imponerende at opleve den kreativitet og de unikke idéer, der dannede omdrejningspunktet for et måltid, som stadig ville være et af de mest revolutionerende, hvis man fik det serveret i dag.