Her får du de bedste is i Hovedstadsområdet

Euromans Thorkil Jacobsen skippede frokosten og prøvesmagte gourmet-is fra fem af Københavns mest ambitiøse ismagere. Undervejs lykkedes det i korte øjeblikke at finde en uskyldsren glæde ved livet.

Is
Offentliggjort

Kl 13.00: Siciliansk Is

Jeg har det ligesom Jørgen Leth: Jeg elsker is. Også til dessert. Og også en Magnum fra tankstationen. Men spørger du mig, er en god, hjemmerørt is i vaffel det tætteste, man kan komme på at købe sig til lykke.

Det er heldigvis, hvad de serverer på en af Vesterbros mest populære isbarer, Siciliansk Is. Her er ingen farverige toppings, flag eller pastel-parasoller. Her handler det om råvarer. Pistacieisen smager af nød. Citronisen er syrlig og river herligt i kinderne. Og chokoladeisen – oh, mio dio, chokoladeisen! – er kraftfuld som en gourmetdessert og lavet på 90 procent chokolade fra den lille chokoladehovedstad Modica på Sicilien.

Siciliansk Is findes kun i København, til gengæld både på Vesterbro, Nørrebro og Christianshavn.