Vil du lave cocktails derhjemme, bør du altid have en af disse små flasker ved hånden 

Aromatiske bitters er for drinks, hvad salt og peber er for mad. De bitre, koncentrerede dråber løfter din cocktail og kan dreje smagsprofilen i forskellige retninger alt efter, hvilken bitter du vælger. Der findes mange aromatiske bitters på markedet, men Angostura, der i år kan fejre 200-års jubilæum, er den mest kendte. 

Foto:
Offentliggjort

Den ikoniske lille flaske, som står i stort set alle barer verden over, og som er en uundværlig ingrediens i talrige cocktails var faktisk aldrig tænkt som en cocktailingrediens. Den var oprindelig udviklet som en medicinsk eliksir tiltænkt soldater med maveonder.

Angostura Aromatic Bitters blev udviklet af den tyske læge Johann Siegert, der i 1824 boede i byen Angostura i Venezuela, hvor han fungerede som læge for Simon Bolivars hær. 

Byen Angostura hedder i dag Ciudad Bolivar, og i 1875 flyttede Dr. Siegerts sønner produktionen af Angostura Bitters til Trinidad, hvor al Angostura i verden stadig bliver produceret, og hvor man samtidig har en enorm produktion af rom – lige fra den helt billige slags til high-end limited editions til 2.500 dollars flasken.

På Trinidad står der en flaske Angostura Bitters i alle køkkenskabe. Her, hvor produktet kommer fra, anses det stadig mere som et krydderi og helbredende dråber frem for noget, der bruges i cocktails.