I Bispebjerg ligger en lille perle, der serverer gedigent smørrebrød
Café Bjerget i Bispebjerg er en gave til lokalområdet og et oplagt udflugtsmål til alle andre, når de skal se en af landets helt store kulturattraktioner.
Mit besøg på Café Bjerget var ikke som sådan planlagt. Jeg havde aldrig set Grundtvigskirken indvendig og tænkte, at nu skulle det være – P.V. Jensen-Klints fantastiske murstensarbejde.
Også omgivelserne er en arkitektonisk perle, og i hjørnehuset på vej op mod kirken ligger en restaurant, og alene lokalet gav mig lyst til at gå indenfor, eftersom det var frokosttid, og kirken jo ingen steder løb.
Jeg skal dog indrømme, at jeg hjemmefra allerede havde tjekket kortet på nettet og var ret overrasket over en menu, der på papiret så ret ambitiøs ud, i forhold til hvad området ellers er domineret af – pizzeriaer og andet fastfood.
Annonse
Det viste sig, at det oprindelige restaurantlokale nu kun bliver brugt til selskaber, nok især begravelser, så man er henvist til den tilstødende Café Bjerget, hvis navn refererer til adressen, Bispebjerg på toppen af bakken.
Der er 10-12 smørrebrødsnumre, som i øvrigt også fås i sandwichversioner, hvilket er ret genialt. Ved nabobordet fik de flæskestegssandwich, og det lignede, at det var et helt måltid i sig selv.
Jeg lagde ud med koldrøget laks, radiser, dildsyltede agurker, urter og peberrodssne (115 kr.). Jeg erindrer ikke at have fået sylteagurker på laks før, men sammen med peberroden fungerede det rigtig fint som modspil til laksens fedme.
Jeg bliver til gengæld aldrig vild med den udbredte tendens til at toppe op med en veritabel fuglerede af urter, her vistnok ærteskud, som jeg ikke synes kommer med noget.
De gode takter fortsatte med leverpostejen (85 kr.), en solid skive hjemmelavet postej med god leversmag på et rigtig godt stykke rugbrød. Tilbehøret var syltede rødbeder i tern, fedtegrever, karse, bacon, syltede blåbær – og ærteskud!
To stykker var rigeligt, men jeg bestilte ikke desto mindre en hønsesalat bare for at prøve. Den var virkelig god, der var en sennepsskarphed i selve salaten, og der var virkelig ikke sparet på kyllingen, den var ’tæt’ af kyllingekød. Og jo, der var også ærteskud her.
Annonse
Drikkekortet er meget overskueligt, og jeg fik en lille Tuborg Classic til maden. Og en god dobbelt espresso at runde af på.
Jeg besøgte Café Bjerget endnu en gang et par uger senere og blev bekræftet i min første gode oplevelse. Og kunne igen erfare, at det er et sted med ret solid lokal opbakning i form af stamkunder, der er på fornavn med personalet. Og turister, hvilket i første omgang overraskede mig, indtil det slog mig, at de selvfølgelig kom for at se Grundtvigskirken.
Café Bjerget
Jeg ved ikke, hvem der står bag Café Bjerget, eller hvem der står i køkkenet, men niveauet er højt – som på nogle af de bedste smørrebrødssteder i Indre By – og det smager igennem, at der i den grad satses på det hjemmelavede.
Jeg er ikke vild med samtlige detaljer på stykkerne, men det ændrer ikke på, at Café Bjerget er overraskende god og en gave til lokalområdet, der ellers er nødt til at nærme sig byen, hvis de vil spise godt.
Betjeningen er imødekommende og nærværende, og en kulturudflugt til Grundtvigskirken med tilhørende frokost skal hermed anbefales varmt.
Café Bjerget, Bispebjerg Torv 8, 2400 København NV, cafebjerget.dk
Det bedste, der kom ud af min galopperende 40-årskrise, er min sorte Saab 900 Cabriolet. Jeg synes, den er så flot. Det er en skulptur. En panikbil, uden så alligevel helt at være det.