Blød pasta med taskekrabbe og sprødt brød
Roskilde Festival præsenterede i år flere såkaldte 'fine dining-events'. gastro var derfor til stede, da seks kokke fra kokkekollektivet NaCl diskede op med deres fortolkninger af den perfekte tømmermændsmad. Vi giver dig her opskriften på Rasmus Leck Fischers pastaret og bringer en advarsel til de fedtforskrækkede...
Foto: Malou Kayser
Blød pasta med taskekrabbe
Til 4 personer
200 gr Pasta (puntalette nr. 73 fra De Cecco)
50 gr mascapone
25 gr parmesan (revet)
Lidt piment d'espelette
1 spsk hvidløgsolie (pres et fed i lidt olie)
50 gr plukket taskekrabbe
Kog pastaen i saltet vand. Hæld næsten al vand fra efter endt kogning.
Tilsæt alle de øvrige ingredienser, mens du varmer retten forsigtigt op.
Smag til med salt og pynt med brøndkarse.
Få opskriften på det sprøde krabbe-brød på næste side...
Læs om NaCl på Roskilde her: Med gastro til seks-retters på Roskilde
Krabbe-knækbrød
450 gr vand
1 kg tipo 00
140 gr olivenolie
100 gr gær
30 gr salt
Ælt alle ingredienserne godt sammen og lad koldhæve i minimum 12 timer.
Slå luften ud og rul det sejt på en pastamskine. Det skal foldes minimum otte gange.
Del de i 8-10 stykker og rul det ud på trin 6 på din pastamaskine.
Udstik med en krabbeform og læg de små dej-krabber i fryseren. Husk bagepapir imellem, hvis de ligger i lag.
Krabberne frituresteges ved 160 grader til de er let gyldne. de kan eventuelt drysses med lidt røget paprika.
INFO: Det er det termiske chok, der får krabberne til at puffe op og blive tredimensionelle.
Også pop up-fænomenet Rødder var på Roskilde. Lær dem at kende og få opskrifterne på deres Roskilde-menu her.