Bo Bech stopper på Geist
Efter 10 år på Kongens Nytorvs festlige bredder er chefen klar til et nyt kapitel i livet.
Foto: Rasmus Weng Karlsen
Restaurant Geist har i 10 år været synonym med Bo Bech siden åbningen af den store restaurant på Kongens Nytorv. Men kokken, der af mange også er kendt fra TV3-programmet ’Med kniven for struben’, takker af for nu og overlader roret til to tidligere ansatte.
Men gejsten mangler Bo Bech ikke. Tværtimod. På sin Instagram-profil skrev kokken mandag aften, at han vælger at stoppe, mens legen er god:
“I Danmark har vi et mundheld om, at man skal stoppe, mens legen er god. Og legen er ikke bare god, den er fantastisk. Derfor vælger jeg efter grundige overvejelser at give Geist-stafetten videre til vores restaurantchef Stine Bang og køkkenchef Malte Sørensen,” skriver Bo Bech.
Restaurantchef Stine Bang og køkkenchef Malte Sørensen har begge arbejdet for Bo Bech de seneste ni år. Han efterlader desuden de to partnere Torben Olsen og Anders Houmann.
“Geist har for mig har været en vidunderlig rejse, fra jeg i 2010 tegnede den første tegning og helt frem til i dag. Jeg vil gerne takke alle de gæster, der har delt vores begeistring. Jeg har nydt samarbejdet med mine partnere Torben, Anders og Co., og det er med vemod, men også med kæmpe tillid, at jeg ønsker god vind til mit fantastiske personale,” skriver Bo Bech på Instagram.
Bo Bech er udlært kok fra Krogs Fiskerestaurant i 1998. Han modtog en stjerne i Michelinguiden i 2004, da han arbejdede som kok på Restaurant Paustian, hvor han var kendt for at bryde de gastronomiske regler og grænser. Han åbnede Geist i 2010.
Hvad de næste år bringer, er endnu uvist for Bo Bech:
“Jeg flyver videre som en fri fugl uden at kende destinationen og jeg afleverer med stolthed nøglerne til Geist, inden jeg drager ud mod nye eventyr”.
Se, hvad vi ellers skriver om: Gastronomi og Iværksætter