Boghvedevafler med honningkaramel

Fåen lækker opskrift på boghvedevafler med honningkaramel, jordbærog hasselnødder her...

Boghvedevafler med honningkaramel
Offentliggjort

Boghvedevafler med honningkaramel, jordbær & hasselnødder

8-10 vafler

2 æg

2 spsk. sukker

½ tsk. stødt kardemomme

75 g hvedemel

100 g boghvedeflager

1 tsk. bagepulver

4 dl kærnemælk

75 g hasselnødder

1 bk. jordbær

50 g smør

Udstyr: vaffeljern

Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggeblommer sammen med sukker, kardemomme, mel, boghvedeflager, bagepulver og kærnemælk. Lad det trække i ½ time. Rist nødderne på en tør pande. Skyl og nip jordbærrene. Smelt smørret. Pisk så hviderne stive og vend i dejen sammen med smeltet smør. Steg vaflerne i et vaffeljern. Servér med jordbær, ristede nødder og lun honningkaramel.

Honningkaramel:

150 g honning

150 g cremefraiche 38%

Smelt honningen i en gryde og lad simre, til det bliver lysebrunt og karamelliserer – ca. 5 minutter. Rør cremefraiche ud i og lad simre et par minutter mere. Sluk for varmen.

__________

SE OGSÅ: Hvid chokolade-hindbærtærte

SE OGSÅ: Chokoladefondant

TWITTER: Følg gastro på twitter

FACEBOOK: Bliv ven med gastro på facebook