"Nå, og hvem skal så have kaffe," lyder det retorisk, når middagen er veloverstået. Spørgsmålet er altid efterfulgt af alternativerne; med eller uden mælk.
Det behøver nu ikke at være så stringent. Med en Nespresso maskine kan du servere ægte baristakaffe, der varierer over traditionelle kaffeopskrifter som Cappucino, Caffé Latte og Espresso, mens du samtidig har mulighed for at kreere underfundige kaffekreationer – og så oven i købet med et bæredygtigt fundament.
AAA Sustainable Quality™ Program er navnet på et tæt samarbejde mellem Nespresso og en række ikke-statslige organisationer, landbrugsorganisationer, universiteter samt kaffefarmere. Programmet kan ses som et direkte opgør med de ofte uretfærdige og usunde arbejdsforhold, som kaffefarmerne er underlagt, mens programmet bryder med de byrder, som kaffeproduktionen har for vores miljø.
Samtidig giver programmet, med tilbud om uddannelse og højere priser for kaffebønner, kaffefarmerne incitament til at investere i en fælles infrastruktur, der sikrer kvalitet i alle led – fra kaffebønne til selve kaffen.
Det kunne lyde som en smart CSR-strategi fra Nespressos side, men den sundere og mere fair måde at producere kaffe på giver mening for Nespresso på den lange bane – både økonomisk, miljømæssigt samt i kvaliteten af deres kaffe.
Derfor kan du også med ekstra god samvittighed servere Nespresso for dine gæster.
Udforsk de krydrede aromaer fra Indriya from India Grand Cru, hvis noter at peber og muskatnød intensiveres i et strejf af ingefær og gurkemeje.
Tilberedning
Hæld 1 cl ingefærsirup i et Espressoglas.
Tilbered mælkeskum med dampdysen på din Nespresso maskine eller Aeroccino mælkeskummeren.
Bland skummet med 1 teskefuld gurkemeje.
Kom mælkeskummet i glasset med en stor ske, indtil glasset er fyldt.
Skummet skal ligge oven på siruppen.
Tilbered derefter en Indriya from India i en kande, og hæld den midt i skummet.
Kaffen skal ligge mellem siruppen og skummet.
Fløjlsagtig blødhed på ganen. En genopfundet Chiboust-fløde tæmmer den intense, grillede smag fra en Espresso Grand Cru og giver den en blød smag.
Tilberedning:
Hæld 1 cl ingefærsirup i et Espressoglas
Tilbered mælkeskum med dampdysen på din Nespresso maskine eller Aeroccino mælkeskummeren
Bland skummet med 1 teskefuld gurkemeje
Kom mælkeskummet i glasset med en stor ske, indtil glasset er fyldt
Skummet skal ligge oven på siruppen
Tilbered derefter en Indriya from India i en kande, og hæld den midt i skummet
Kaffen skal ligge mellem siruppen og skummet
En intens smag med Dharkan Grand Cru.
Tilberedning:
Tilbered flødeskummet ved at hælde sirup og fløde i siffonen.
Brug to patroner, og lad det køle af i køleskabet i 2 timer.
Kom en teskefuld honning i en Espressokop, og tilbered derefter en Dharkan Grand Cru som en Ristretto (25 ml), og pynt med flødeskum.
Pynt med lidt honning og nogle halve knuste valnødder.
Når den syrlige duft fra fyldige, blanke bær møder den ristede smag fra en Espresso Grand Cru, skabes der en særlig harmoni.
Tilberedning
Purér frugten med en blender, og hæld den gennem en fin sigte for at fjerne små kerner.
Tilsæt sukker, hvis det ønskes.
Tilbered en Roma eller en Decaffeinato Intenso i en Espressokop (40 ml), og hæld den derefter i en shaker sammen med sukker, isterninger og frugtblandingen.
Bland godt indtil isterningerne er smeltet helt.
Hæld indholdet i et lille Espressoglas (110 ml).
Pynt kanten af glasset med et lille bundt ribs.
Serveres med det samme
En udsøgt iskold kaffeshake, der kombinerer den rige banansmag med sød, cremet mælk.
Tilberedning
Put bananen, mælk og vaniljeis i blenderen.
Hæld en Arpeggio Espresso (40 ml) oveni, så snart kaffen har kølet af.
Blend.
Hæld blandingen i et glas.
Afslut med karamelsauce eller flødeskum, hvis det ønskes.
Kornsmagen fra Capriccio Grand Cru kombineres perfekt med friskhed fra pistacien. En opskrift med en glad og silkeblød smag.
Tilberedning
Hæld vaniljesiruppen i mælken, og hæld blandingen i Aeroccino mælkeskummeren.
Tilbered mælkeskum.
Ryst en Capriccio med 3 isterninger og pistaciesirup i shakeren.
Hæld kaffeblandingen i glasset, og top med lidt mælkeskum.
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.