"Nå, og hvem skal så have kaffe," lyder det retorisk, når middagen er veloverstået. Spørgsmålet er altid efterfulgt af alternativerne; med eller uden mælk.
Det behøver nu ikke at være så stringent. Med en Nespresso maskine kan du servere ægte baristakaffe, der varierer over traditionelle kaffeopskrifter som Cappucino, Caffé Latte og Espresso, mens du samtidig har mulighed for at kreere underfundige kaffekreationer – og så oven i købet med et bæredygtigt fundament.
AAA Sustainable Quality™ Program er navnet på et tæt samarbejde mellem Nespresso og en række ikke-statslige organisationer, landbrugsorganisationer, universiteter samt kaffefarmere. Programmet kan ses som et direkte opgør med de ofte uretfærdige og usunde arbejdsforhold, som kaffefarmerne er underlagt, mens programmet bryder med de byrder, som kaffeproduktionen har for vores miljø.
Samtidig giver programmet, med tilbud om uddannelse og højere priser for kaffebønner, kaffefarmerne incitament til at investere i en fælles infrastruktur, der sikrer kvalitet i alle led – fra kaffebønne til selve kaffen.
Det kunne lyde som en smart CSR-strategi fra Nespressos side, men den sundere og mere fair måde at producere kaffe på giver mening for Nespresso på den lange bane – både økonomisk, miljømæssigt samt i kvaliteten af deres kaffe.
Når den syrlige duft fra fyldige, blanke bær møder den ristede smag fra en Espresso Grand Cru, skabes der en særlig harmoni.
Tilberedning
Purér frugten med en blender, og hæld den gennem en fin sigte for at fjerne små kerner.
Tilsæt sukker, hvis det ønskes.
Tilbered en Roma eller en Decaffeinato Intenso i en Espressokop (40 ml), og hæld den derefter i en shaker sammen med sukker, isterninger og frugtblandingen.