Calamari med tartarmayo

Opskrift på Calamari med tartarmayo...

Calamari med tartarmayo
Offentliggjort

400 g små rensede blæksprutter

2 dl kærnemælk

125 g hvedemel

1 tsk. paprika

½ tsk. cayennepeber

1 tsk. fint salt

Neutralsmagende olie

Læg blæksprutterne i blød i kærnemælk i 2-4 timer i køleskabet – det mørner blæksprutterne. Bland mel med paprika, cayennepeber og salt. Tag blæksprutterne op af kærnemælken, og dryp dem af i en sigte. Vend dem i melblandingen, og drys overskydende mel af. Fritér i 180 grader varm olie i 5-8 minutter, til de er mørke og sprøde. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, og spis med tartarmayo og citron.

1 æggeblomme

2 tsk. dijonsennep

1½ dl vindruekerneolie

1 håndfuld dild

6 cornichoner

Salt

Sort peber

Citronsaft

Rør æggeblomme sammen med sennep, og pisk olien i efterhånden til en tyk mayonnaise. Skyl og slyng dilden. Hak den fint sammen med cornichonerne og vend i mayonnaisen. Smag til med salt, peber og citronsaft.

__________