Chili på menuen fra start til slut: Hos Kol i London kan du få et godt og velsmagende rap over tungen

Chili på menuen fra start til slut: Hos Kol i London kan du få et godt og velsmagende rap over tungen

Mange af de kokke, der har været igennem Nomas nordiske maskineri, ender på et tidspunkt med selv at skabe fantastiske restauranter. Ét af de nyeste skud på stammen i udlandet er mexicanske Santiago Lastras. I Marylebone-kvarteret i den dyre del af London har han på mindre end to år gjort Kol til én af storbyens mest eftertragtede restauranter. Magasinet Gastro har været på besøg.

Offentliggjort

Efter at have arbejdet på blandt andet Mugaritz i San Sebastián drog Santiago Lastra som 24-årig til København for at arbejde på en række af byens bedste restauranter.

Han endte på et Nordic Food Lab-projekt omkring tortillaer på nordiske kornsorter, inden René Redzepi hev ham med, da Noma i 2017 indtog den mexicanske jungle i Tulúm. Som projektmanager var det Lastras ansvar at skaffe råvarer og produkter fra områdets småproducenter.