En 3 i 1-dessert – med tre slags cremer af hhv. mørk, lys og hvid chokolade og Kahlúa, Baileys og Cointreau … ikke ligefrem en lille frisker oven på en større middag, men det er jo ikke altid friskhed, man går efter, når man når til desserten.
Smelt chokoladen i vandbad. Kog Kahlúa op, udblød husblassen og vend i, og pisk sammen med æggeblommerne. Vend med den smeltede chokolade. Tilsæt fløde (den må ikke være for kold), som er letpisket, og æg, der ligeledes er letpiskede. Fyld 4 shotglas en tredjedel op med cremen, og stil på køl i 60 minutter. Fyld derpå op med en lys chokoladecreme, der ligeledes står på køl i 60 minutter, og fyld til slut op med en creme af hvid chokolade. Servér afkølet.
300 g lys chokolade
1 dl Baileys
Annonse
3 husblasblade
2 æggeblommer
5 dl fløde
2 æg
Smelt chokoladen i vandbad. Kog Baileys op, udblød husblassen og vend i, og pisk sammen med æggeblommerne. Vend med den smeltede chokolade. Tilsæt letpisket fløde (den må ikke være for kold) og letpiskede æg.
300 g hvid chokolade
1 dl Cointreau
Annonse
3 husblasblade
2 æggeblommer
5 dl fløde
2 æg
Smelt chokoladen i vandbad. Kog Cointreau op, udblød husblassen, vend i, og pisk sammen med æggeblommerne. Vend med den smeltede chokolade. Tilsæt letpisket fløde (den må ikke være for kold) og letpiskede æg.
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.