Chokolademousse

Chokolademousse med brombær, lakrids og urter...

Chokolademousse
Offentliggjort

Chokolademousse med brombær, lakrids og urter

35 g smør

120 g 70 % chokolade

75 g pasteuriserede æggeblommer

2 ½ dl piskefløde

20 store brombær

Estragon

Fennikel

Gederamsblomst

Rålakrids

Brombærsorbet

Udstyr: Sprøjtepose

Smørret smeltes og hældes over chokoladen. Massen blendes med stavblender, og æggeblommerne kommes i lidt ad gangen. Massen afkøles let og vendes derefter med letpisket fløde. Kommes i en sprøjtepose og lægges på køl indtil servering, dog min. 10 timer, så massen kan sætte sig. Ved servering sprøjtes moussen ud på 4 tallerkner og anrettes med brombær, estragon, sprød karamel, fintskåret fennikel og gederamsblomst. Rålakrids rives udover på et fint rivejern, og en sorbet gives til ved siden af moussen, evt. ovenpå nogle ristede nødder, så den ikke smelter, når den rammer tallerknen.

Karamel:

200 g sukker

50 g glukose

50 g smør

50 g piskefløde

100 g mandelmel

10 g kakao

Alle ingredienser koges hurtigt sammen under konstant piskning. Kommes på en bageplade med bagepapir og bages ved 160 grader i ovnen i ca. 20 minutter.

__________

Opskriften er fra:

Restaurant Mest

Brandstrupsgade 11

9000 Aalborg

Tlf. 7022 9272

restaurantmest.dk »

__________

SE OGSÅ: Hvid chokolade-hindbærtærte

SE OGSÅ: Chokoladefondant

TWITTER: Følg gastro på twitter

FACEBOOK: Bliv ven med gastro på facebook