Smørret smeltes og hældes over chokoladen. Massen blendes med stavblender, og æggeblommerne kommes i lidt ad gangen. Massen afkøles let og vendes derefter med letpisket fløde. Kommes i en sprøjtepose og lægges på køl indtil servering, dog min. 10 timer, så massen kan sætte sig. Ved servering sprøjtes moussen ud på 4 tallerkner og anrettes med brombær, estragon, sprød karamel, fintskåret fennikel og gederamsblomst. Rålakrids rives udover på et fint rivejern, og en sorbet gives til ved siden af moussen, evt. ovenpå nogle ristede nødder, så den ikke smelter, når den rammer tallerknen.
200 g sukker
Annonse
50 g glukose
50 g smør
50 g piskefløde
100 g mandelmel
10 g kakao
Alle ingredienser koges hurtigt sammen under konstant piskning. Kommes på en bageplade med bagepapir og bages ved 160 grader i ovnen i ca. 20 minutter.
Jeg har altid været begunstiget af, at der er nogle, der har troet på mig og hjulpet mig. I alt, hvad jeg har gjort. Men det kræver, at man opsøger det. Og det har jeg tydeligvis været god til.