Claus Meyer: "Generelt synes jeg, at fløden fylder alt for meget i det danske køkken"
Gennem mere end 30 år har Claus Meyer udmærket sig som både tv-kok, serieiværksætter og forfatter til mere end 35 bøger. Ikke mindst har han også spillet en hovedrolle i udbredelsen af det nynordiske køkken som en af mændene bag Noma. Vi har talt med ham om brød, business, verdens bedste mad og mere til.
Hvad har været dit bedste måltid?
"Jeg har fået nogle fantastiske måltider på både Geranium og Noma, hvor jeg af naturlige årsager har spist flere gange end de fleste, men det er også to af verdens bedste restauranter. Det ville være det lette svar.
Jeg har længe været ret forelsket i gademadsscenen i Singapore, hvor jeg har rejst en del gange. Der er især to restauranter, hvor jeg har fået noget psykedelisk god mad.
Den ene hedder Wee Nam Kee, hvor jeg fik kylling og ris. Selvom det lyder som noget af det mest kedelige i verden, smagte det sindssygt godt. Kyllingen var tilberedt på en helt særlig måde, hvor den var kogt i en form for bouillon, der har været 20 år undervejs, og så kom den direkte over i et isbad efter 30 minutters kogning. Det gjorde, at alle safterne gelatinerede under skindet på kyllingen, der efterfølgende blev varmet forsigtigt op. Kyllingekødet var glasklart i teksturen, som var det blevet sprængt, og så var det ekstremt saftigt.