Cremet suppe på blomkål og persillerod med vintertrøffel

Lækker, cremet suppe med masser af smag.

Cremet suppe på blomkål og persillerod med vintertrøffel
Offentliggjort

Til 4 personer

1 blomkålshoved

2-3 persillerødder

1 stort æble – fx ingridmarie

1 l lys bouillon

½ dl piskefløde

1 citron

Havsalt

Peber

1 trøffel

Del blomkålshovedet i mindre stykker – tag en håndfuld små buketter fra til anretning. Skræl persillerødderne, og skær dem i tynde skiver. Fjern kernehus, og skær æblet i mindre stykker. Småkog alt i bouillonen i 10 minutter, og blend derpå blandingen – juster evt. med lidt vand eller bouillon – konsistensen skal være en lille smule halvtyk. Varm derpå suppen op igen, og tilsæt så fløde og smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Blanchér blomkålsbuketterne i 30 sekunder, og pynt den varme suppe med dem ved servering. Pynt også med tynde skiver af trøffel.