Opskrift:

Croque monsieur med havarti og rødkit

For at en croque monsieur skal være rigtig god, er det meget vigtigt at gratinere den med bechamelsauce. Men osten i croquen er naturligvis også en vigtig faktor. Her får du en version med havarti og rødkit.

Croque monsieur med havarti og rødkit
Offentliggjort

Croque monsieur

  • 8 skiver surdejsbrød
  • 2 spsk. smør
  • 4 store skiver kogt skinke
  • 125 g lagret havarti
  • 75 g rødkitost
  • Tilbehør: Dijonsennep + grøn salat
  • 25 g smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2½ dl sødmælk
  • Salt
  • Hvid peber
  • 1 nip revet muskat

Croque monsieur

  1. Smør halvdelen af brødskiverne med smør, og læg den med den smurte side nedad på en bageplade med bagepapir.
  2. Fordel skinken på brødet – fold skinken, så den passer i størrelse med brødet. Riv havartiosten og fordel over skinken.
  3. Skær rødkitosten i skiver, kom halvdelen på den revne havarti, og læg resten af brødskiverne på hver croque.
  4. Smør et generøst lag bechamel på toppen af hver croque, og fordel resten af rødkitosten øverst.
  5. Gratinér i ovnen ved 225 grader i 15 minutter.

Bechamel

  1. Smelt smørret i en kasserolle.
  2. Pisk melet i, og lad det stege 1 minut, inden mælken røres i. Rør godt rundt, så der ingen klumper er.
  3. Smag til med salt, hvid peber og muskat, og kog saucen op, til den tykner; den skal være meget tyk.