Dak Wichangoen: ”Det er fedt at få en Michelin-stjerne – indtil man har drukket sit glas champagne og kommer i tanke om, at man skal starte forfra igen i morgen”

Dak Wichangoen: ”Det er fedt at få en Michelin-stjerne – indtil man har drukket sit glas champagne og kommer i tanke om, at man skal starte forfra igen i morgen”

Allerede som 25-årig blev Dak Wichangoen køkkenchef på Michelin-restauranten Kiin Kiin. I dag er hun blevet mor og har sagt sin stilling op, men arbejder stadig som dommer i Masterchef. Her fortæller hun, hvilken julespecialitet hun ikke kan fordrage, hvorfor hun ikke kan leve uden sin riskoger, og hvor man får den bedste ramen i København.

Offentliggjort

Hvad spiser du, når du har tømmermænd?

”Jeg spiser mange forårsruller, og de skal være hjemmelavede. Jeg elsker friture. Min guilty pleasure er vitterligt alt, der har været i en friture og så med en mayonnaise til. Hvis jeg laver mayonnaise til forårsruller, må den gerne være lidt syrlig og med pickles såsom syltet agurk. Jeg har en drøm om at åbne en biks, hvor menukortet kun skal bestå af friturestegte ting med mayonnaise.”

Hvad lærer du aldrig at spise?

”Blandingen af blod og kanel i en sød blodpølse er noget, jeg får serveret hjemme ved mine forældre hver jul, og jeg har forsøgt at spise det i 30 år, men jeg kan ikke. Min far og lillebror går altid ned til den lokale slagter og køber blodpølse, som de steger og spiser med sukker og sirup og drikker nisseøl til. Jeg kan ikke klare lugten af det, og jeg kan simpelthen ikke få det ned.”