Dampede ferskner med sirup og mascarponecreme

Prøv denne opskrift med modne ferskner dampet i hvidvin og ovehældtreduktion af egen saft og serveret med en let syrnet mascaponecreme med vanilje. Så er det sommer!

Dampede ferskner med sirup og mascarponecreme
Offentliggjort

Dampede ferskner med sirup og mascarponecreme

Til 4 personer

4 store flotte, faste modne ferskner

1⁄2 vaniljestang – både korn og ’hylster’

2 dl sød hvidvin – el. 2 dl vand

40 g rørsukker

Fersknerne deles og stenene udtages. Læg de halverede ferskner i en gryde med hvidvin eller sukkervand, halvdelen af kornene fra vaniljestangen samt det tomme ’hylster’. Læg låg på, og damp fersknerne ved medium varme, indtil skindet kan fjernes med fingrene. Pas på, fersknerne ikke bliver for bløde.

Når skindet er fjernet, tages fersknerne op, mens lagen koger ind til en halvtyk sirup.

Syrnet mascarponecreme:

2 dl mascarpone

1⁄2 vaniljestang – kornene heraf

2 spsk. citronsaft

1⁄2 dl kærnemælk eller koldskål

Alle ingredienser piskes sammen til en luftig masse. Cremen skal være blød uden at flyde ud. Det er kærnemælken/koldskålen, der afgør konsistensen.

Siruppen hældes over de lune ferskner, der spises med iskold mascarponecreme til.

__________

TWITTER: Følg gastro på twitter »

FACEBOOK: Bliv ven med gastro på facebook »

SE OGSÅ: Æd og skrid: 3 menuer til hverdagsgæster

SE OGSÅ: 6 opskrifter: Mad til mange dage