Daniel Letz: ”Det værste er, når man forsøger at efterligne egnsretter uden helt at vide, hvordan de egentlig skal smage”

Selvom franske Daniel Letz var en af de første herhjemme til at arbejde med fusionskøkkenet, er han ikke i tvivl om, hvor han har sine rødder. Den franske gastronomi har dannet fundamentet for alt, hvad han laver, hvilket man i snart 30 år har kunnet opleve på hans bistro Le Saint Jacques.

Offentliggjort

Hvad førte dig til Danmark i første omgang?

”I november 1980 var min kontrakt på Maison Kammerzell (hvor Daniel Letz var køkkenchef, red.) i Strasbourg ophørt. Jeg stod uden en klar plan, så jeg valgte at spørge min tidligere chef på den trestjernede restaurant Auberge de l’Ill, Paul Haeberlin, til råds. 

Heldigvis havde Paul et netværk, der strakte sig langt og ud over de franske grænser. Lene og Sven Grønlykke (daværende ejere af Falsled Kro og Kong Hans Kælder, red.), som var nære venner af Paul, søgte på det tidspunkt inspiration fra flere trestjernede michelinrestauranter til deres egne steder. 

Årsagen var, at Michel Michaud (der dengang var køkkenchef på Kong Hans Kælder, red.) snart ville stoppe. Paul formidlede kontakten, og det blev starten på et nyt kapitel.”