3 cocktails fra Umamis barchef

Danmarks bedste bartender giver dig opskriften på 3 sommercocktails

Mate Csatlos skal forsvare Danmark ved Diageo World Class i slutningen af august. Her giver han dig tre opskrifter på cocktails, fra let til avanceret niveau.

tequila
Offentliggjort

1 person

Total:5 minutter

Ingredienser

Kabuku T&T

  • 40 ml Don Julio Blanco Tequila
  • 100 ml kold sencha grøn te 
  • 1 teske hyldeblomstsaft-koncentrat
  • Lidt tonic

Morino Zen

  • 40 ml Tanqueray 10 gin med udtræk af sesamolie (bland gin med cirka 3ml sesamolie i en plastbøtte. Sæt låg på, og kom den i fryseren i cirka 12 timer, indtil olien er frossen. Sigt igennem et kaffefilter, smid olien ud, og gem ginen i en flaske i køleskabet op til to uger)
  • 20 ml honningsirup (kog 10 dl vand og 10 dl flydende honning op sammen, og afkøl)
  • ¼ økologisk avocado
  • 25 ml limesaft
  • 25 ml kikærtevand

Plum Lemonade

 

  1. Lav teen, og lad den køle ned i køleskabet i en time.
  2. Fyld et longdrink-glas op med is, og hæld tequilaen i. Omrør med en barske.
  3. Tilsæt hyldeblomst og grøn te. Omrør.
  4. Fyld op med tonic. Garnér med et frisk mynteblad.

2. Morino Zen

  1. Kom alle ingredienserne i en shaker, og ryst dem godt sammen.
  2. Sigt det gennem en fin sigte op i en champagnekop (et bredt champagneglas som på billedet).
  3. Garnér med sorte sesamfrø og eventuelt en skive dehydreret lime (kan tørres på bagepapir i ovnen ved lav varme).

Sådan gør du:

  1. Hæld vodka og blommevin i et højt glas og fyld det op med isterninger.
  2. Top op med rosenlimonade, og garnér eventuelt med rosenblade eller rosenknopper.