Danmarks bedste stadionplatte

Tre fodbold- og pølseelskere slikker sig om munden og peger på deres favorit. Det smager af en tur på lægterne i november.

Danmarks bedste stadionplatte
Offentliggjort

Olav Skaaning, forlagsdirektør

”Jeg følger Vejle og har på den måde fået lejlighed til at se rigtig mange obskure og fantastiske stadioner. Vejle spiller meget sjældent internationale kampe, så det er primært herhjemme.

Når jeg er ude at se fodbold, lægger jeg altid et billede op på Facebook af min øl og min pølse. Fodbold og pølser hører sammen, synes jeg. Det er ikke for at kompensere for dårlig fodbold, for jeg ser meget sjældent dårlig fodbold, når Vejle er involveret.

Jeg ser altid frem til bolden, men også til pølsen. Det er vigtigt, at de er stegt godt igennem, og at de virkelig er varme. Direkte fra grillen. Jeg kan blive smågnaven og irriterende, hvis jeg får en lunken pølse.

Den bedste pølse, jeg har fået, fik jeg i Nykøbing FC. Den var sprød, ganske hårdt ristet. Det var en god, gedigen pølse, og jeg har en forestilling om, at Claus Meyers medejerskab i klubben har påvirket kvaliteten.

Jeg synes ikke, der skal være fancy krydderier i en stadionpølse, så er vi ude i en helt anden gastronomisk oplevelse. Noget, man betaler seriøse penge for. I første division kan du få en pølse med to brød for omkring 30 kroner. Det er lige, som det skal være.”

Andreas Kraul, sportskommentator på DR

”Jeg begyndte at gå til fodbold i 10 års-alderen. En ven og jeg cyklede rundt til alle stadioner i Københavnsområdet fra Vanløse til Idrætsparken og så, hvad vi kunne. Vi samlede flasker, så vi kunne dække billetprisen og – måske – få en pølse til. Når jeg i dag rejser rundt som kommentator, kan jeg ikke tillade mig at tage en pølse hver gang, jeg er på stadion. Det bliver simpelthen for usundt.

Det er en luksus, jeg kun tillader mig de steder, hvor jeg ved, den er god. I dag, som i min barndom, er det Lyngby Boldklub, der laver den bedste. De ved godt, de har et koncept med den pølse, så de griller altid nok.

De er aldrig halvkolde eller for lidt grillede, som er det værste. Det er en lille kunst at grille den, så den er godt sprød, men ikke forkullet. Den kan de. Og så er der helhedsoplevelsen af Lyngby Stadion, hvor der som regel ikke er så mange mennesker, og hvor min femårige datter kan rulle på græsskråningen, mens jeg sidder og får mig en pølse med en Faxe Kondi til.

Det giver en anden stemning end på et plastiksæde på en betontribune, hvor du sidder alt for tæt på sidemanden. Jeg har rejst en del med mit fag, og jeg har ikke fået så gode stadionpølser som herhjemme. Selv ikke tyskerne med deres wurst-kultur kan gøre os stadionplatten efter. Den værste pølse fik jeg sammen med Peter Møller i Ukraine under EM. Den måtte vi spytte ud igen."

Jonas Kristensen, redaktør på Pølseligaen.dk

”Jeg har fulgt Hobro, siden jeg var 8-9 år gammel. Men min første rigtig gode stadionpølseoplevelse var faktisk i Randers, hvor de havde fået en pølse, der var så god, at folk fra Hobro rejste for den.

De seneste par år har jeg skrevet om pølser på Pølseligaen.dk sammen med min gode ven Mark. Her forsøger vi med underholdende reportager at finde Danmarks bedste stadionpølse, intet mindre.

Fra Superligaen helt ned til Danmarksserien. Hvert år kårer vi en vinder, første sæson vandt Aarhus Fremads pølse ’Fremads Stærke’, og andet år var det pølsen fra FC Helsingør, der som den eneste pølse opnåede topkarakteren seks ud af seks.

Om den skrev vi, at der ’var så utroligt meget smag i den, at man bliver nødt til selv at opleve det. Kødet var mikset med løg og det, der tilsyneladende var en form for rød peber eller chili. Krydret til perfektion.

I perfekt balance. Der var en sødme over smagen, som Pølseligaen ikke før har oplevet.’ Det er farsen, der skiller de rigtig gode pølser fra resten, men det er også vigtigt, at den er lidt branket på begge sider.

I Pølseligaen går vi altid ned og køber en pølse i første halvlegs 38. minut, hvor den burde have ligget og hygget sig på grillen en halv times tid. Så undgår man køen, og at der er udsolgt af de bedst ristede. Der skal fadøl til en stadionplatte, og det får vi også, når vi laver anmeldelserne, der skrives bedst efter midnat.”

LÆS OGSÅ: Ny bar i København beskriver vine med emojis: “Hos os skal man ikke være flov over ikke at vide noget om vin”

LÆS OGSÅ: Nyt sær-magasin med et helt års Gastro-opskrifter

LÆS OGSÅ: Stor guide: Det skal du spise på Aarhus Central Food Market