Der er pastaretter allevegne, men har du styr på, hvordan du selv gør? Pastakongen David Fisher har givet os et par nemme tips
I de seneste år er den ene pastarestaurant efter den anden åbnet i Danmark, og intet tyder på, at det er slut endnu. Midt i virvaret står David Fischer, som er at regne for en vaskeægte godfather på den danske Italien-scene. Nu er han aktuel med en ny kogebog om pasta sammen med anmelder og historiker Thomas Harder. Vi har talt med Fischer om hans store passion for den italienske nationalspise, hvordan man vælger den rette pastatype, og om hvor han ser bølgen bevæge sig hen.
Hvornår begyndte din fascination for pasta?
”Da jeg flyttede fra Paris til Rom i 2003. Jeg havde fået job på den trestjernede restaurant La Pergola, men det var nu ikke så meget der, at jeg blev grebet af pastaens verden. Det skete i stedet i min fritid, når jeg gik ud for at spise på lokale trattoriaer i Rom.
I Italien er pasta ikke bare pasta – de har et helt andet forhold til det, og det fandt jeg ekstremt fascinerende. De har en dyb kærlighed til de forskellige former og varianter og går ekstremt meget op i, hvordan og hvornår man bruger en bestemt pastaform til en bestemt sauce.
Det er nemlig sådan, at hver type pasta har sin specifikke rolle og kombination med saucer, hvilket afhænger af, hvilken region du befinder dig i. Norditalien har deres måde at gøre det på, og Syditalien har deres – begge med stor passion og stolthed.