Gem denne liste: Her er de bedste bistroer og budgetvenlige restauranter i København

København har så meget godt at byde på, og vi har samlet nogle af de allerbedste bistroer og budgetvenlige spisesteder her.

Gem denne liste: Her er de bedste bistroer og budgetvenlige restauranter i København
Offentliggjort

Fasangården

”Et traktørsted” kalder Fasangården sig, og alene der kan man næsten høre, at man skal en tur på landet – men så tæt på Indre By, at det næsten ikke er til at fatte, at den slags idylliske steder rent faktisk findes. Til frokost står den på smørrebrød, og til aften serveres der klassiske, danske retter. Er man turist i byen, så er frokost eller middag på Fasangården næsten et must. Det gælder i øvrigt også for alle andre.

Contento

Mathias Silberbauers geniale totrinsraket; i det forreste lokale er tapasbaren med pintxos og snacks efter baskisk forbillede, og inde i lokalet bagved er der så en egentlig restaurant med større serveringer af den rustikke spanske slags, bl.a. grillet ribeye i absolut herrestørrelse. Selve tapasbaren har også udendørsservering.

Cleo

I familie med bl.a. restaurant Frank og Grimal. Vi er langt fra et dogmefyldt egnskøkken, i stedet fokuseres der på at lave mad med smæk på smagene (tag bare deres svinekotelet med bearnaise lavet med ’nduja). Nøgleordene er low key (bl.a. tjenere uden uniformer), value for money, værtskab og musik. Hvad sidstnævnte angår, så er der ligefrem dj’s i restauranten på udvalgte aftener. Kortet har både a la carte og en menu med otte serveringer til 395 kr., og der er især fokus på fisk og skaldyr. Cocktails fås til under 100 kr.

Bjørnekælderen

”På menuen vil man kunne finde alle de ting, som jeg selv elsker at spise. Bl.a. østers, caviar, mørbrad, helleflynder, pighvar. Det bliver det klassiske, franske køkken i en moderne version og med råvarer fra det nordiske køkken. Simpelt og godt med gode råvarer,” siger køkkenchef Mads Dalsborg selv om restauranten. Ud over a la carte-kortet er der diverse menuer; om aftenen bl.a. ’Lille Bjørn’ og ’Store Bjørn’. Den store menu er med tre snacks og fem retter; til frokost står den på smørrebrød og diverse frokostretter.

Flindt & Ørsted

Ulig andre storbyer så har København ikke mange parker med servering. I årevis var cafeen i Ørstedsparken (nej, ikke H.C. Ørstedsparken!) elendig og ugidelig, men det har ændret sig, efter den er blevet til Flindt & Ørsted. Her er gode sandwich og småretter, god vin, kaffe og frem for alt en mulighed for lige at gøre et pitstop i det lille grønne åndehul, den her park er.

Delphine

En græsk restaurant med syditalienske afstikkere, det er ikke hverdagskost. Kortet er inddelt i småretter og så større serveringer fra grillen, fisk, kød eller grønt. Hvis hele bordet er til det, så kan man få en stribe serveringer, +10, serveret family style. Delphine er græsk, men måske i virkeligheden snarere en moderne storbybistro med græske middelhavsnoter. Lokalet er et scoop, og indretningen fanger i den grad middelhavsstemningen uden at forfalde til klicheer. Delphine er et hit, et potentielt stamsted med masser af liv og energi. Og meget vellykkede serveringer til få penge. Delphine giver græsk køkken oprejsning.

Salon

Der skulle noget til for at hive Røde Claus væk fra domicilet i det røde hus på hjørnet af Gammel Mønt og Møntergade, og det endte så med at blive Salon, som han åbnede sammen med Sovino tilbage i 2018. Siden er Røde Claus trappet ned fra tiden bag Molteni-komfuret på Bredgade og i stedet overladt madlavningen til køkkenchef Julian Elkjær, der på bedste vis videreformidler Røde Claus’ klassiske og gavmilde køkken, der emmer af gammeldags kokkehåndværk på bedste vis. Og bare rolig: Du kan stadigvæk få Røde Claus’ signatur, ’Hvalen’.

Bistro RK

Folkene bag bistroen med det lidt lakoniske navn på Nørrebrogade i København er Morten Krogsholm og Magnus Rosendahl. Morten Krogsholm har erfaringer fra bl.a. Noma, Søllerød Kro Kro og Kong Hans, og senest har han været på Kokkeriet, hvorfra Magnus Rosendahl er uddannet, netop under Morten Krogsholm. De betegner selv RK som et sted, der giver spiseren en oplevelse af fransk europæisk gastronomi, hvilket betyder, at det franskdominerede kort (rørt tatar, peberbøf, stegt kammusling med bisque) bliver brudt af en agnolotti med ’nduja fx. Til frokost serveres der vellavet smørrebrød.

Camino

Et ”ildbaseret” køkken med fuldt blus på grillen og inspiration fra det franske og især det spanske køkken. De kører lige for tiden kun a la carte, kød, fisk, skaldyr, fjerkræ og grøntsagsretter, og næsten alle serveringer har fået grillen at smage. Vi er i Kødbyen, og Camino er et i særklasse levende sted, og ikke et sted, man besøger for at få ophøjet ro og fortrolig snak i ensomhed. Inde i selve restauranten, i dagtimerne, har de nu også tilføjet burgerbiksen Siesta, der hurtigt har skudt sig til toppen af burgerfødekæden i København.

Aperó

Aperó slog dørene op til det gamle røde københavnerhus fra 1734 i maj 2023. Adressen, Gammel Mønt 41, er kendt i gastronomiske kredse for i 28 år at have huset Restaurant Gl. Mønt med den legendariske kok Røde Claus bag komfuret. På Aperó, der er en knopskydning af Restaurant Møntergade, arbejder med et dogmefrit køkken, der er baseret på gode råvarer i serveringer af snackstørrelse, der passer godt til et glas vin eller en cocktail. Det er hverken en vinbar eller en restaurant, men et sted midt imellem, hvor man kan komme i utide og lade sig rive med af de gode vine og tage lidt retter, hvis man bliver sulten. Tidligere på året begyndte Aperó også at servere morgenmad.

Gorilla

Gorillas køkken går nærmest i alle retninger med snacks, charcuteri, fisk, kød, pasta – der er mellemøstlige indslag, lidt Asien, Italien, dansk sommer ... Det kan umiddelbart lyde meget forvirrende, men det er jo på ingen måde ”mærkelige” serveringer, blot uden bindinger, men med tryk på smagen. Beliggenheden i Kødbyen sætter sit præg, det er et i særklasse livligt sted med et lydniveau som en afgangshal i myldretiden, topspændt til bristepunktet. På de ’store dage’, fredag-lørdag, går der regulær fest i den, når alle har spist, med dansegulv og en cocktailbar, der går amok. Selv siger de, at ”der går Barcelona i den”; det er som en karrusel, der har revet sig løs og drejer med tidobbelt hastighed! Også mulighed for udendørsservering.

Pluto

Det kan være svært at få bord, men straks nemmere, hvis man bare kommer alene og skal have en plads oppe i baren. Og der kan man så sidde i sit eget lille åndehul af ro og nyde virakken omkring sig. Det er skønt at sidde og bestille af de små serveringer løbende – østers, lidt ceviche, charcuteri, kroketter. Køkkenet favner bredt, så der er noget både til den ”rustikke” smag, og hvis det gerne må være lidt lettere. Og det er fascinerende at betragte det meget personale, og hvordan de arbejder konstant som et fuldstændig synkroniseret og velsmurt maskineri. Pluto er stedet, hvis man er sulten og virkelig trænger til komme i byen og mærke stemning og puls.

Barr

Hvis man virkelig vil opleve et køkken, der ikke ligner noget andet, man får i byen, så er Barr svaret. Thorsten Schmidt afsøger det regionale Nordsø-køkken og det europæiske ølbælte, og resultatet er serveringer, der på en måde er voldsomme og larmende og samtidig står knivskarpt og præcist og med så meget smæk på smagen. Den bagte torskehale og Barrs bud på en wienerschnitzel blev hurtigt noget, man talte om. Stykket med stegt sild konkurrerer med Møntergade om at være byens bedste. Og så er der bare en vis magi over at sidde i Nomas gamle lokaler og blive betjent af ekstremt kyndigt personale.

Restaurant Bobe

Som en fodboldstjerne på fri transfer har Bo Bech de seneste år befundet sig i et restaurantlimbo, hvor intet køkken har været hans. Det har ikke givet mening: Bo Bech er en kokkenes kok, en af dem der både kan koge og tænke, og hans evner er for monumentale til kun at lave private selskaber for folk med spækkede tegnebøger. Derfor var glæden i branchen – og blandt madglade mennesker – stor, da Bo Bech sidste år meldte ud, at hans genkomst ville ske.

Efter en gennemgribende byggeproces slog Bo Bech i november dørene op til restauranten Bobe på Gråbrødre Torv i de lokaler, hvor københavnere og turister gennem tiden har spist smørrebrød og andre klassikere hos Peder Oxe. Det startede med at være grøntsagsfokuseret, men menukortet har siden fået selskab af forskelligt protein (pighvar, torsk, peberbøf, kammusling, brisler, hjerne). Og nok kommer du for maden, men du bliver for stemningen, der altid har været Bo Bechs helt store metier.

Bistro Boheme

Bistro Boheme er stedet, hvis man skal have en på opleveren, hvad franskorienteret bistromad og opulent velsmag uden smålig skelen til kalorietælleren angår. Per Thøstesen, der bl.a. har været omkring Paul Bocuse i Lyon, har en forkærlighed for det franske, men det danske blander sig også. Man finder desuden reminiscenser af det asiatiske køkken, som Thøstesen også har et blødt punkt for. Der er karrysild, hvide asparges med rejer og hollandaise i sæsonen, biksemad i en deluxe udgave etc. Faktisk er kortet slet, slet ikke så ærkefransk som stedets meget frankofile fremtoning ellers kunne antyde.

Daniel, Morten & co. fuldender oplevelsen med deres betjening. Bistro Boheme er på alle måder et gavmildt sted, og et sted, man kommer, hvis man er sulten og ikke bare skal nippe til lidt småtteri. Et ”omfavnende” sted og et af de steder, man altid gerne vil tilbage til.

Brasserie Post

Brasserie Post, der slog dørene op i det gamle posthus på Trianglen på Østerbro i 2023, og som har Meyers-koncernen som bagmænd, er ikke bare endnu et brasserie med tatar, steak frites og alle de andre gamle, trætte travere på menukortet. Post er et brasserie, der går ad mindre betrådte, omend særdeles klassiske veje. For selvom der både er tatar (med vagtelæggeblomme) og søtunge meunière på kortet, er det alle de andre og lidt mere usædvanlige sager, der lokker: kanin, kalvehjerne, helstegt due, quenelles af gedde og klipfisk-brandade. Heldigvis skuffer det ikke, maden er fuldt ud skarp og veleksekveret.

Holly

Bag luksusbistroen Holly står Kristian Willumsen og Jakob Blom, der tilbage i 1990’erne var en del af den såkaldte ’Olsen-bande’, der prægede den københavnske restaurantscene med steder som restaurant Olsen i Store Kongensgade og Konrad i Pilestræde. Der er både mulighed for a la carte og menuer. Holdet i køkkenet og på gulvet har erfaring fra bl.a. Svinkløv Badehotel, Marchal og Frederiksminde. Der er åben til aften onsdag-lørdag, og fredag-lørdag er der desuden åben til frokost.

Bistro Grimal

Mens tidens trend synes at være store menuer eller kort med mange deleretter, så går Grimal på Vesterbro i København mere ”gammeldags” til værks. Foruden syv forskellige snacks består kortet af tre forretter, fire hovedretter og en håndfuld desserter og desuden en række snacks. Serveringer i solide størrelse og solide udførelser (nup deres scotch egg). Grimal er i samme ejerskab som Frank, Polly samt Cleo.

Maison

Netop som man måske tænkte, at det klassiske franske køkken havde udspillet sig selv, så åbnede makkerparret Rasmus Oubæk og Jesper Marcussen Maison, der fuldstændig overbeviste om det modsatte. Steak au poivre, snegle i hvidløg som i Bourgogne, stegte vagtler, stegt søtunge, frikassé af bressekylling – man har lyst til alt på kortet. Maison er et af den slags steder, der fra dag ét virker, som om det altid har været der. Et sted, man slet ikke kan forstå, man har kunnet undvære.

Læg dertil en stemning af næsten sitrende madglæde – man kan ganske enkelt mærke gæsternes begejstring for, hvad de får på tallerkenen. Maison er lidt som at komme hjem.

Restaurant Frank

Restaurant Frank blev i sin tid søsat som en Madklubben-restaurant med et noget højere ambitionsniveau end kædens øvrige og et vinkort, der virkelig ville noget. Det blev med rette en øjeblikkelig succes og har været det siden. Restaurantens moderne danske køkken går på opdagelse alle mulige steder, men nok mest i det spanske og italienske – der er blandt andet gnocchi, bouquerones og nduja på ingredienslisten sammen med danske asparges, danske fisk etc. Både menu og a la carte er en mulighed.

Rouge Oysters

Et vidunderligt hul-i-væggen-sted, indrettet, hvor engang Danmarks første døgnkiosk lå. Hovedattraktionen er østers natural, typisk fem-seks forskellige slags, flest fra Frankrig, men også gerne et canadisk indslag. Der er også dåsemad af bedste skuffe, sardiner, ansjoser og makrel, der serveres med brød fra Hart Bageri. Og så er der det meget store og funky vinkort. Og dejligt værtskab. Og vinylmusik. Og ... et kæmpested i al sin lidenskabelighed.

Bouillon

Torben Klitbo, manden der især er kendt for at have stiftet Cofoco-kæden, åbnede i efteråret 2023 Bouillon på Frederiksberg. Bouillon er Torben Klitbos reaktion på en restaurantscene, der efter hans mening er blevet alt for dyr, og hvor det at gå ud at spise i vid udstrækning er blevet en langsommelig og ”overlæsset” affære. Begrebet ”Bouillon-restauranter” stammer fra Paris, hvor de første blev grundlagt i midten af 1800-tallet, restauranter, der serverede enkle og billige retter, bl.a. bouillon. Og Bouillon er da også chokerende billigt. Vi nævner i flæng: cremet græskarsuppe til 19 kroner. Rørt tatar til 97 kroner. Andeconfit til 108 kroner. Priserne har gjort stedet vældigt populær, så det er ikke et sted, man lige kommer tilfældigt forbi en aften uden en reservation. I april udvidede Bouillon med en lillesøsterrestaurant i Aarhus.

Gaarden & Gaden

Endnu et eksempel på, hvor langt man i dag kommer med små uprætentiøse steder i København. Om dagen serverer Gaarden & Gaden småretter, og østers er altid en mulighed, og om aftenen køres der så med et større udtræk, men stadig er det mindre end 400 kr. for seks deleserveringer. Naturvinskortet er stort på det lille sted, mere end 500 forskellige flasker, og så er servicen altid i top.

Admiralgade 26

En af byens smukkeste restauranter i det gamle teaterrum, som man kan nyde siddende på danske designklassikere. Det raffinerede køkken låner elegant fra alle verdenshjørner, men på en integreret måde, så det ikke ”bare” er et menukort med forskellige nationaliteter indover. I sommermånederne er der, når vejret er til det, udendørs frokostservering ved kajkanten ved Vinbaren 10, som er i samme ejerskab. Lørdag står frokosten i choushokuens tegn, dvs. japansk morgenmad.

Lola

I november 2019 åbnede Kamilla Seidler & co. restaurant Lola i den gamle mølle på Christianshavns voldanlæg. Med sig i bagagen havde hun bl.a. titlen som Latinamerikas bedste kvindelige kok – og ikke mindst en idé om at ville gøre tingene anderledes og dogmefrit. Og at det at drive restaurant også er at skabe en ordentlig og rummelig arbejdsplads. Lola er et dogmefrit verdenskøkken, hvor elementer fra Sydamerika, Mellemøsten, Indien ... dukker op i serveringerne, der især er domineret af ”varme” smage. Beliggenheden i den gamle mølle på volden er fantastisk, et lille stykke "ude på landet" midt i byen.

Nr.30

Et lysende eksempel på tidens vidunderlige københavnertrend, hvor umiddelbart ganske uprætentiøse huller-i-væggen-steder nærmest overpræsterer. Spisekortet i den gamle slagterbutik, hvor de smukke vægfliser er bevaret, er ganske, ganske småt, men genialt. Der er kant og skarphed over de små præcise serveringer, nogle gange også direkte smæk på, hvad krydderier angår. Inspirationen synes at komme alle steder fra. Det kan være en ceviche, en falafel nordic style, en moderne rejecocktail ... Indehaver Simon Bergmann Lassen står for vinen, og kortet er enormt, overvejende til den funky side, men hvis man er lidt nervøs vinøst anlagt, så fås også det mere klassiske. De har heldigvis også udvidet med nabobaren Stjernen, hvor du kan få smørrebrød, vodkashots og andre gode sager.

Bar’Vin

En forunderlig lille vinhule, hvor man i den grad kan få følelsen af at være kommet i ly og i rigtig godt selskab. Køkkenet er til den rustikke side og henter især inspiration i middelhavsområdet, primært det spanske, franske og det italienske køkken. Vinkortet er endog meget omfattende, og vært Nils Thyge er stedets omdrejningspunkt.

Restaurant Kanalen

Med Peter Yung (Årets Kok i 2017) på Kanalen er kortet både blevet lidt mindre franskklassisk orienteret og lidt mere loose i det. I stedet for frokost- og aftenkort er der nu et all day-kort, der indledes med snacks, flere med et asiatisk præg, og herefter fisk og skaldyr, grønt og til hovedret diverse fisk og kød fra grillen. Snacksene ligger alle under 100 kr., mens fiske- og skaldyrsserveringer lige netop kryber op over, så alt i alt må man sige, at Kanalen er et decideret billigt sted. Og med den pittoreske beliggenhed ved kanalen kan man ikke rigtig forlange mere.

Lago

Ud til Peblinge Dosseringen, i de lokaler, der tidligere husede den legendariske thaibiks Thai Pan, har Lago nu ligget i 2,5 år og gjort sig til i de charmerende lokaler. Lago startede ud som en vinbar med mad og ikke en restaurant med vin, men den distinktion er svær at opretholde, når ribeye med nye kartofler, sauce på gammelt brød og brændt smør er en del af det velkuraterede menukort, der generelt vægter store smage højt (portobello-svampe med X.O.-sauce, solsikkerisotto med sort hvidløg, grillet torskehoved med blanquette med ørredrogn). Vin-visionen udspringer oprindeligt fra naturvinsbutikken på Volatil, og kortet er derfor udpræget naturligt, særligt med et omfattende udvalg af østeuropæiske vine. Når solen skinner, er Lagos terrasse et af de bedre steder at sidde i byen og nyde en flaske.

Calma

Den endeløse strøm af nye, gode spisesteder i København – og Danmark – der popper op i tide og utide, synes ikke at have nogen ende (en formodning, vi åbenbart kan gentage ud i det uendelige). Men af og til dukker der også noget op, som, når først det lige bliver opdaget, overstråler det meste andet. Sådan et sted er Calma, der leverer topniveau i stueplan på den nørrebroske madstrækning Jægersborggade. Stemningen er hamrende god, ikke mindst fordi Kristine Slott og Nicolai Martens kan deres metier til fingerspidserne. Christian Marquard og Andrea Calducci laver mad med et klassisk udtryk på michelinniveau, men der er sænkede skuldre og ingen fine fornemmelser. Menukortet bærer mest af alt præg af italiensk og fransk inspiration, og du vil blive glad for samtlige retter, du vælger derpå.

Uformel

Uformel er en af de restauranter, der kom i ”anden gastronomiske bølge”, og det er noget af det bedste, der er sket for København. Toprestauranterne søsatte ”bistroudgaver” af sig selv, mellemniveauet blev hævet markant – ja, der blev faktisk skudt et helt nyt niveau ind, og luksusbistroen dannede skole. Det er i vid udstrækning på luksusbistroen, man oplever, hvad der sker lige nu inden for gastronomien. Både a la carte og menuer er en mulighed. Uformel er fortsat helt i top inden for den genre. Man har lyst til alt på kortet, alle småretterne med så meget kant og karakter – og man har også lyst til alt på vinkortet. Det er en luksusoplevelse til menneskepenge.

Den vandrette

Restaurant og vinbar – naturvinsbar, der ikke mindst har fantastisk interessante vine fra Balkan og Østeuropa. Spisekortet med småretter henter inspiration fra samme områder og ned mod Mellemøsten. Det er et relativt lille menukort, men et anderledes og overraskende kort.

Yellow

Vel nærmest at betragte som en bar, der også kan noget med mad. Der er barsnacks, så de mange gode vin- og cocktailmuligheder har noget at stå imod med, og så er der lidt større serveringer, hvis man skulle gå hen at blive seriøst sulten og ikke bare vil have flere af de samme barsnacks. Nando og Julian står bag, man er på fornavn på dette lokale stamsted, der har taget sit navn fra farven på kirkegårdsmuren ind til Assistens Kirkegård – inde hos H.C. Andersen, Kierkegaard, Jan Sonnergaard, Dan Turèll, Master Fatman, Natasja og alle de andre.

La Banchina

Et fuldstændig fantastisk og særegent sted, der kan alt – fra morgenmad over frokost til middag og så med kaffe, vin og småhapser in between. Nå, ja, og så er der også lige mulighed for et havnebad og en saunatur på adressen. Og det hele holdes sammen af en badebro, et lille drivhusagtigt anneks og så en gammel træbygning, der i sin tid var venteskur for B & W-arbejdere, der skulle sejles frem og tilbage over havneindsejlingen. La Banchina er kødfrit område, fokuserer på grønt og fisk, og der arbejdes primært på at bruge danske producenter og gerne fra nærområdet. La Banchina lever lidt af et dobbeltliv; i sommersæsonen serveres der tvistede, men samtidig ret rustikke serveringer såsom grillet fisk med røgede kartofler, lobster rolls og grillede porrer med ramsløgspesto og ostesauce på Gammelknas. Og så i vintersæsonen går de gourmet og amok og disker op med det helt store udtræk i det lille skur; serveringer, der er Noma-agtige i deres udførelse og tilsvarende overraskende.

Anarki

Et bistrokøkken, der ikke desto mindre har flere ansigter. Det kan være lyst, dansk og sommerligt med frikassé, asparges og hvid fisk. Eller det kan gå den solide og ”mørke” og sydfranske vej med langtidssimrende gryderetter. Der er også hilsner til middelhavskøkkenet, og asiatiske noter kan desuden indfinde sig. Og det er altid solidt, velsmagende, veltillavet og mættende. Vinkortet er formidabelt og kan let friste en over evne.

Radio

Menuen skifter 12 gange om året og altid med udgangspunkt i månedens aktuelle grønt, fokus er på grøntsager, men der er også både kød og fisk på menuen. Radio er ikke bare en toptunet bistro, men tillige et sted med et køkken, der i den grad tænker over tingene. Serveringerne har historie i den forstand, at de kan spores tilbage til ærekære råvareproducenter, og køkkenet tænker i den grad bæredygtigt og på at udnytte råvarerne til det yderste. Man får så meget for egentlig ikke ret mange penge, dér ved det gamle Radiohus.

Sans Souci

Den 120 år gamle frederiksberginstitution blev i 2023 renoveret og revitaliseret af nye ejere. Spisekortet er til frokost domineret af kolde og lune frokostretter med franske aner, mens den til aften står på dansk-franske serveringer, der hælder til den klassiske side. Der er flere vegetarmuligheder, og der kan både bestilles a la carte og menuer i forskellige størrelser.

No. 2

AOC’s aflægger, der åbnede i 2014 og ligesom Uformel en væsentlig årsag til, at den moderne bistro med meget højt niveau gik hen og blev et københavnerfænomen. Et præcist, moderne dansk køkken med smag, kant og karakter. No. 2 har til huse i Henning Larsens arkitektur, og det er en ret luksuriøs ”københavnerfølelse” at sidde i den stramme arkitektur og kigge ud på havneindsejlingen og sidekanalerne – og over på vandet spille på facaden alt efter vind og vejr. Om sommeren kan man sidde udenfor ved vandet, en ret unik og sjælden mulighed her midt i byen.

Lamar

Lamar er i familie med Omar og Safari på Nørrebro og Kima i Nordvest, og slægtskabet er tydeligt, heldigvis. Der er 10-12 numre på menuen, og man kan vælge at få otte afstemte serveringer til 385 kr., eller man kan gå a la carte og blive mæt af to-tre portioner. Med serveringer, der spænder fra grillet squash med vadouvan, tahin og valnødder, rosenkål, ostesauce og pinjekerner til tomattærte med ansjos og svinenakke, kalvesauce, østershatte og kinaradise, indikeres det også, at det ikke er et køkken, der putter med smagene.

Bredo

I 2019 blev det gamle værtshus Café Stadion omdannet til restaurant og vinbar under samme gamle navn. Det holdt til slutningen af 2022, og siden blev stedet til Bredo. Stedet kalder sig en ’bodega’, hvor den står på øl, cocktails, vin, snacks samt små og større serveringer. Både maden og konceptet er mexicansk-spansk-inspireret. Der er åben fra kl. 15 til midnat, onsdag-søndag.

Anton

Anton bor fint. Selveste H.C. Andersen er kommet her – han skrev endda et digt til indvielsen i 1853. Det samme er skagensmaleren P.S. Krøyer og grundlovsfaderen Orla Lehmann. Alle var de gæster, dengang C.F. Grandjean indrettede sit eksklusive konditori her. Siden dannede den fornemme adresse på kanten af Kongens Nytorv ud til Nyhavn ramme om restaurant Els i mere end hundrede år, men nu er Anton altså flyttet ind. Han er lillebror til storesøstrene Pescatarian og Marv & Ben, og slægtskabet fremgår tydeligt både af tilbuddet om at toppe maden med polsk caviar fra Antonius eller trøffel fra importøren Dario. Samt af vinkortet, der er spækket med mange af de samme gode, altovervejende traditionelle navne som hos storesøstrene, selvom der også har sneget sig enkelte biodynamikere ind. Antons menukort har en mere udpræget klassisk, fransk tone end sine familiemedlemmer, men råvarerne er selvfølgelig stadigvæk økologiske og sæsonbetonede.

Baka d’Busk

Grøntsager er fashionable, hvilket Baka d’Busk på Nørrebro er et meget godt eksempel på, hvor det unge og smarte publikum ynder at bruge deres hårdt tjente penge. Restauranten er fuldtonet sæsonbestemt vegetarisk, mændene bag kalder selv stedet for en plantebistro, og det er altså ikke sådan lige at kimse ad, for de kan virkelig finde ud af det, og så er de heller ikke bange for smør og fede saucer i køkkenet, hvor kreativitet ej heller er en mangelvare.

Franks Kro

Man tror, det er løgn: Dansktoppen, dansk røvballegardinkultur, kulørte lamper, flyversjusser ... samlet på ét sted. Men det er alvor, og Frank Svärds køkken viser, at mormorklassikerne såsom tarteletter, stegt flæsk, frikadeller og wienerschnitzel ”bare” skal laves af dygtige kokke og af helt igennem ordentlige råvarer.

Pauli

Spisested og vinbar, og et scoop af et stamsted, hvis man bor i Sydhavnen. Men de har ikke Pauli for sig selv, folk valfarter til det lille sted med spisekortet, der virkelig skiller sig fra mængden af uprætentiøse spisesteder, der popper op i de her år. Et skarpt og frisk nordisk køkken med eksotiske afstikkere. Både menu og a la carte er en mulighed. Naturvin og øl fra eget mikrobryggeri. Et lille sted med så meget stemning og atmosfære.

Restaurant Mark

Køkkenchef Bendix Sixhøj Laursen gjorde i sin tid restaurant Radio til et fantastisk spisested, og han fortsætter med fuld fart på Mark, der fra frokost til aften i den grad lever op til begrebet ’luksusbistro’, som ellers næsten er gået hen og blevet en kliché. Frokosten er rigtig godt smørrebrød (to stykker er nok!), og til aften træder Bendix Sixhøj yderligere i karakter med dybe, fyldige smage. Restaurant Mark er også udstyret med et godt cocktailkort.

Janice

Det må være byens bedste ”hul i væggen”! Det er fuldstændig ubegribeligt, hvad Frede Sten Madsen præsterer i det køkken, der pladsmæssigt og udstyrsmæssigt får baghjul af de fleste campingvogne. Et godt vinkort, fantastisk mad, nærværende betjening af Marc van Hauen, og det koster næsten ingenting.

Bottega Estadio

Spisehus med kraftig latinamerikansk inspiration. Også middelhavskøkkenet bliver der trukket på. Køkkenet er glad både for de rå og friske anretninger (eksempelvis ceviche og østers) for at smække både kød, grønt, fisk og skaldyr på trækulsgrillen. Et intimt og livligt sted, hvor der om aftenen godt kan gå lidt fest i den. Søsterrestauranten Bottega Barlie, inde i byen, er også et besøg værd.

Oberra

Caféen og restauranten er et pescetarisk sted, dvs. der er fisk og grønt på menuen og ikke noget kød. Der er åbent morgen, middag og aften, og imellem de egentlige måltider er der mulighed for snacks. Til aften er der a la carte eller en seksretters til 335 kr. Der er åben alle dage undtagen mandag.

Silberbauers Bistro

Mathias Silberbauers lille stykke Nice i Jægersborggade, hvor hans sydfranske bistrokøkken leverer så stramt og autentisk. Og det overvejende fiske- og skaldyrsbaserede køkken er helt vildt populært. Vi misser aldrig muligheden for at anbefale den nicianske løgtærte, pissaladière, for der findes ikke en bedre løgtærte i byen, men lad dig ikke snyde af tavlens andre skønheder, der leveres uden nogen former for dikkedarer. Der er en vidunderlig tilbagelænet og ligefrem stemning. Vinkortet er fyldt med fornuftigt prissatte vine i den saftige og naturlige ende af spektret – og servicen er top!