De bedste steder, vi har spist i 2021

Er der noget, Euromans redaktionsmedlemmer holder meget af, så er det at gå ud at spise. Det behøver ikke være ekstravagant, men det skal naturligvis være godt. Her har vi samlet de bedste spisesteder, vi har frekventeret i år – nye som gamle.

De bedste steder, vi har spist i 2021
Offentliggjort

Brace

På Brace har italienske Nicola Fanetti, tidligere chefkok på Era Ora, stablet en michelinaspirerende menu på benene til nærmest komisk få penge. Eller, det havde han, for priserne har fået et nøk i vejret siden mit seneste besøg, men du bør alligevel lægge vejen forbi og få syv serveringer for mere end rimelige 700 kroner. ”Italiensk madtradition møder de bedste nordiske råvarer” lyder irriterende, men det smager godt. Et hot tip til en hverdagsmiddag er at gå med juicemenuen, der er en finurlig smagsforstærker til det, du får på tallerkenen.

Teglgårdstræde 8A, 1452 København

– Magnus Kraft

Admiralgade 26

Man fornærmer nok ingen, når man kalder Admiralgade 26 for Københavns mest intellektuelle restaurant. At være gæst er ingen gratis omgang i åndelig forstand, du skal bringe dig selv og din bevidsthed med til bords, men så kan du til gengæld også opnå ypperlig spirituel sammenkædning med både mad, vin og omgivelser. Der er indrettet med klassisk fransk og dansk møbelhåndværk, og hjembragt keramik fra Japan. Milan Kundera-citater på toilettet og et sagnomspundet vindepot i kælderen, mere kan man ikke ønske sig på denne side af Paris.

Admiralgade 26, 1066 København

– Kristoffer Dahy Ernst

Pirlo

De seneste år har Amager virkelig oppet sig på restaurantfronten, og det er kun blevet bedre med nytilkomne Pirlo. Den italienske baggårdsrestaurant er lidt svær at finde, men når du først kommer ind i det varme lokale, er indretningen, stemningen og maden sublim. Menukortet er sat op som hos et autentisk italiensk spisested med antipasti, secondi, primi og dolce, og jeg kan især anbefale deres risotto allo zafferano med safran og parmesanost flankeret med et glas af deres gode rødvine.

Strandlodsvej 42A, 2300 København S

– Nina Buth Olsen

Bar Habla

Sherrypolitan og Sherry S´presso er navnene på cocktails, der smager bedre, end man lige skulle tro. Bar Habla hedder baren, hvor herlighederne kan findes til høj musik ved trængte borde, hvor der også serveres mindre retter. Stedet er ikke småt, men det bliver kun mere populært som tiden går. Hvis der ikke er siddepladser, så find dig til rette ved flippermaskinen og tag kampen op mod den lille kugle, der kan være ufatteligt svær at styre efter den første kande Sangria. Ejeren af stedet har også den franske restaurant Klassisk 65 ved siden af, der serverer en tatar, der er værd at skrive hjem om.

Jægergårdsgade 67, 8000 Aarhus

– Louise Winther

Dallas

Det er jo ikke, fordi vi mangler caféer på Østerbro, hvor jeg er bosat med min lille familie, men vi har manglet et sted som Dallas. Et lillebitte sted, hvor det ikke er brunch til mødregrupperne, der er i højsædet, men hvor man gør en dyd ud af kaffen og har skåret menukortet helt ind til benet. Jeg veksler mellem deres beskidte reubensandwich og deres svenske vafler med pisket blåbærcreme. Du burde gøre det samme.

Slagelsegade 2, 2100 København Ø

– Teis Jeppe Gørtz

Flyvergrillen

Jeg har altid holdt meget af Flyvergrillen. Maden er standard grillbar, men stemningen er enestående og placeringen på kanten af Amager med udsigt til verden fås ikke bedre. Derfor gibbede det et kort øjeblik også i mig, da jeg for nylig så salgsannoncen: Skulle man slå til og købe den? Det seneste års tid er jeg kommet der med tiltagende styrke med min datter, hun får en toast og en ristet, jeg får en ribbenstegssandwich, og således kommer vi til hægterne efter en lørdag formiddag i svømmehallen. Jeg tror, jeg lader krofatter-drømmen blive ved tanken, og krydser fingre for, at den næste ejer driver steder videre præcis som det altid har været. Han kan i hvert fald regne med mig som stamgæst.

Amager Landevej 290, 2770 Kastrup

– Kristoffer Dahy Ernst

Café Stadion

I gamle dage var Café Stadion et værtshus og et kendt tilflugtssted for FCK-fans inden og efter en tur i Parken, men sidste år blev lokalerne ved Sankt Hans Torv på Nørrebro renoveret, og stedet åbnede igen under samme navn, men som et helt nyt koncept. Nu er der grønt på menuen, moderne indretning og naturvin i glasset, og her kan du nemt snuppe en hurtig bid mad med en god tår til eller tilbringe en hel aften med det helt store udtræk, hvor deleretterne i en lind strøm glider ind på bordet og glasset aldrig er tomt.

Nørre Allé 27, 2200 København N

– Nina Buth Olsen

Bottega Estadio

I sommer åbnede lillebroren til Bottega Barlie, Bottega Estadio, i de lokaler ved Østerbro Stadion, der engang tilhørte stegt flæsk-mekkaet Stafetten. Det er, indrømmet, et sæt lokaler, der er særligt velegnet til de varme sommermåneder. Her kan du sidde på den solbeskinnede terrasse med udsigt over Østerbro Stadion som en romersk gud i København, mens en 2. Divisionskamp eller et atletikstævne udfolder sig på naboanlægget.

Selvom vinterkulden i disse uger bider som en løssluppen schæferhund, bør du dog ikke vente til sommerhøjsæsonen med at aflægge Bottega Estadio dit jomfrubesøg. Hvad enten det er til morgenkaffe og havregrød eller fyraftensvin og skaldyr, er menuen interessant og friskfyragtig med det ene ben solidt plantet i den mexicanske madkultur. Hvis du skal spise én ting på Bottega Estadio, skal det være deres østersceviche med fermenteret habanero. Et gastronomisk home run.

Gunnar Nu Hansens Plads 9, 2100 København Ø

– Magnus Kraft

Polly

Polly er et rart sted. Maden er rar, vinen er rar, indretningen er rar og betjeningen ligeså. Her kan du både få morgenmad, frokost og aftensmad, og menukortet er fyldt med alt det gode lige fra Eggs Benedict, kyllingekroketter og french toast til rørt tatar, ceviche og friske østers. Bag Polly står makkerparret Anders Strier og Anders Vendelbo, der også ejer Frank i Indre By og den nyåbnede Sol & Luna på Frederiksberg, som vi bestemt også kan give vores varme anbefalinger til.

Gl. Kongevej 96, 1850 Frederiksberg

– Nina Buth Olsen

Chicky Grill

I over 40 år har Bruna Mia Dieni og hendes familie drevet Chicky Grill på Vesterbro. Selv har jeg kendt til stedet, siden jeg flyttede til København i 2010, hvor hipsterbølgen rullede, og blandt os, der gik i skovmandsskjorter og termojakker, blev Chicky Grill hurtigt en favorit. Det bonede ud på autenticitet, den brune mad, du kunne møde lastbilchaufførere, jord og beton-arbejdere, og så kostede det ingenting. Hipsteren er for længst død eller har i hvert fald skiftet ham, men jeg kommer stadig forbi Chicky Grill flere gange om året. Især, når jeg skal mødes med de gamle drenge fra dengang. Så tanker vi op på stegt flæsk og brændende kærlighed.

Halmtorvet 21, 1700 Københavh V

– Teis Jeppe Gørtz

Omar

Der findes efterhånden rigtig mange steder i København, hvor du kan indtage et væld af små deleretter, mens du sidder på pæne genbrugsstole og drikker naturvin, og netop dette gør sig også gældende hos Omar på Nørrebro, men her får du lidt ekstra med til menuen. Maden og vinen er god, men du skal først og fremmest komme her for stemningens skyld. Der er hiphop ud af højttalerne, belysningen er hyggelig, betjeningen er afslappet, og man har altid lyst til at blive hængende lidt længere.

Refsnæsgade 32, 2200 København N

– Nina Buth Olsen

Knud

I landets store byer har hver lille passage efterhånden et anstændigt spisested, men søger man længere ud i landet, skal man stadig kigge langt, hvis man ikke er en hund for bølgepommesfrites og sushi med chilimayo. Sommerferieperlen Hundested har længe været hjemstavn for fiskefileter på paptallerkener, men det lidet flatterende renommé gør Restaurant Knud (der selvfølgelig er opkaldt efter den lokale helt, polarforskeren Knud Rasmussen) til skamme. Her får du bistroklassikere, alt godt fra havet og et godt vinkort. Det overdådige skaldyrsfad er blevet en sommertradition for mig.

Havnegade 18, 3390 Hundested

– Magnus Kraft

Frederik VI

Nogle steder skal aldrig forandre sig, og sådan et er Frederik VI på Frederiksberg Allé. Betjeningen er så kompetent, at tjeneren nærmest bestemmer, hvad du skal have at spise, og deres frokost bliver kørt med så sikker hånd, at det kun er snaps nummer tre eller fire, der kan sætte dig ud af kurs. Det er nemt at give Fanden i både resten af dagen og verden omkring dig, når en frokost bliver til en eftermiddagsøl som bliver til en heldagsbrandert, men sådan nogle dage er det vigtigt at finde plads til et par gange om året.

Frederiksberg Allé 42, 1820 Frederiksberg

– Kristoffer Dahy Ernst

Tigermom

Jeg skyldte min ven en middag, fordi jeg tabte til ham i vores interne Fantasy Premier League-konkurrence. Han var blevet anbefalet at spise på Tigermom, hvor de skulle være rundhåndede med chillien, så det prøvede vi. Der blev svedt igennem, og vi smagte noget fantastisk og anderledes mad. Kvinden bag restauranten er newzealandske Lisa Lov, der fik kælenavnet Tigermom, da hun arbejdede i køkkenet på Christian Puglisis Relæ. Hun serverer østasiatisk mad med inspiration fra Lovs kinesisk-cambodianske ophav, hendes ophold i Japan og Singapore samt arbejdet på en thailandsk restaurant. Prøv det, hvis du er til krydret mad.

Ryesgade 25, 2200 København N

– Teis Jeppe Gørtz

Bar Pasta

Hvis man skal finde en by uden for Italien, der kan levere god pasta, må København være en klar kandidat. Et af de steder, jeg frekventerer oftest, når min pastatrang skal stilles, er Bar Pasta på Nørrebro. De har to restauranter: En i Griffenfeldtsgade og en på Vedbækgade, og jeg foretrækker sidstnævnte, fordi der i det lille kælderlokale er småt men godt, man kan sidde tæt og kigge ind i køkkenet, mens deres gode menu på fem deleretter til sølle 275 kroner bliver kreeret. Du kan naturligvis også blot bestille en enkelt ret, hvis sulten ikke er så stor.

Vedbækgade 13 og Griffenfeldtsgade 17, 2200 København N

– Nina Buth Olsen

Se, hvad vi ellers skriver om: Restauranter, Restauranter i København og Restauranter i Aarhus