De kaldte ham Sølvræven i branchen. Jens Peter Kolbeck er kokkenes kok

De kalder ham Sølvræven i branchen. Jens Peter Kolbeck er kokkenes kok

Jens Peter Kolbeck er en sand legende i kokkebranchen. Han har arbejdet for Paul Bocuse og kongehuset og vundet sølv ved det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst. Vi har mødt manden, de kalder for ’Kongen af saucer’, til en snak om hans foretrukne ismaskine, om det bedste brasserie i Lyon og om, hvorfor man ikke kan putte chokolade i al slags mad.

Offentliggjort

Har det nogensinde været hårdt for dig at være kok?

”Det er en udfordring hver eneste dag, men jeg kan ikke mindes noget tidspunkt, hvor det gode ikke har kunnet opveje det negative. Jeg har været aktiv i branchen i 56 år, og hvis jeg fik muligheden for at vælge om igen, havde jeg valgt kokkebranchen på ny. Som jeg sagde til mine forældre, dengang jeg valgte faget: ’Jeg vil ud at se verden på andres bekostning i form af mit arbejde,’ og det har jeg fået lov til.