Den semikendte amerikaner: Sådan laver du en Old Vermont

Ahornsirup, citron, gin og Angostura udgør basen i en Old Vermont. En cocktail, der med al sin syrlighed og sødme kan nydes både på mørke vinteraftener og i de lysere tider, der venter lige om hjørnet.

Den semikendte amerikaner: Sådan laver du en Old Vermont
Offentliggjort

Efterhånden behøver man ikke længere at forklare, hvad en Old Fashioned, Negroni og Whisky Sour indeholder, og Old Vermont, en af de lidt mere oversete og glemte cocktails, bør snart blive en del af det hold.

Den klassiske, amerikanske cocktail mikser syrligt med sødt og har lidt bitre undertoner. Dermed spænder den så bredt, at de fleste ville kunne lide den, og den fungerer ligeledes glimrende som alternativ til fx en London Mule eller en Tom Collins.

Alligevel er Old Vermont ikke at finde på de fleste barkort. Den primære årsag til det er formentlig, at den indeholder en simpel, men ofte ret omkostningsfuld ingrediens, hvilket også er en del af fortællingen om dens navn: Ahornsirup.

Den nordlige stat Vermont er nemlig USA’s største producent af de gyldne dråber, og staten producerer intet mindre end 7,5 millioner liter ahornsirup om året. Grundet dårlige vejrforhold og voksende efterspørgsel er prisen på ahornsirup stigende – fx koster en flaske med 250 ml økologisk ahornsirup fra Urtekram omkring 65 kroner.