Opskrift: ramen med and

Anden juledag: Denne suppe skal du lave af dine rester

Ramen med and gør dagen derpå endnu bedre end selve dagen.

Opskrift: ramen med and
Offentliggjort

4 personer

Ingredienser

Ramen med and

  • Skroget af en and plus eventuelle hjerter, kråser, vingespidser, halse og andre smagsgivende andebestanddele, du måske ikke har spist allerede
  • 200 g trevlet andekød, som du har plukket fra skroget og andre anderester
  • 20 g sesamfrø
  • ½ dl soja
  • 1 dl mirin (sød risvin, fås fx i Irma)
  • 2 spsk rød misopasta (fås i helsekost- eller asiatiske specialvarebutikker)
  • 50 g grønkål snittet i tynde strimler
  • 2 fed hvidløg
  • 1,5 cm ingefær, skrællet
  • 1 blad nori (tang, fås i velassorterede supermarkeder)
  • 2 forårsløg hakket i tynde ringe
  • 250 g hvedemelsnudler (fx spændstige Go-Tan ramen-nudler, fås i Føtex)
  • Chiliflager i den styrke, du synes om

Sådan gør du

  1. Mange har det med at stege for meget and til juleaften. Det er jo ikke en dag, hvor man har lyst til at virke sparsommelig. Og resterne smager da dejligt på en skive rugbrød dagen efter.
  2. Men hvad med at prøve noget nyt – en japansk ramen-suppe kogt på andeskroget og serveret med møre stykker af plukket and? Det er en potent sag, og ifølge japanerne skulle ramen endda være en god kur mod tømmermænd.

Ramen

En japansk suppe med nudler, der gør det ud for et måltid. Den er vældig populær i Japan og har de senere år oplevet en del hype herhjemme. Retten består af nudler serveret i en bouillon på enten kød eller fisk og toppet med for eksempel forårsløg, tang, hakket hvidløg, smilende æg og stykker af kød eller fisk. Ramen på andebouillon er så vidt vides ikke en ting i Japan, men det smager skønt, særligt smagt til med misopasta som i denne opskrift.