Derfor skal du have dansk limoncello stående i hjemmebaren

Månedens flaske er en helt speciel limoncello produceret i København, der smager så godt, at man nemt kan drømme sig til la dolce vita.

Derfor skal du have dansk limoncello stående i hjemmebaren
Offentliggjort

Det er nok gået de færreste læseres næse forbi, at denne redaktion nærer en stor affektion for alt, hvad der udgår fra støvlelandet i syd. Vi kunne remse op i uendelighed, men lad os bare tage deres middagsritualer for nu.

Der er ikke noget som at sidde – eller blot forestille sig det – på en lokal plads i en lille italiensk bjergby, spise en menu bestående af antipasti, primi, secondi og dolci og slutte måltidet af med – i vores verden – den bedste digestivo af dem alle: limoncello.

Denne guddommelige citronlikør, der hovedsageligt produceres i Syditalien, har haft mange oprindelseshistorier. De fleste beretninger er dog enige om, at æren skal gå til en italiensk kvinde ved navn Maria Antonia Farace, der i starten af 1900-tallet passede en have med citroner og appelsiner ved en lille kro på den i dag så luksuriøse ø Capri.

Opskriften kan variere, men indeholder som regel citronskaller, sukker, vand og alkohol i en eller anden form, og den gule livseliksir skal nydes rent – glem alt om det kætterske påfund Limoncello Spritz! – og langsomt. Det betyder altså, at du ikke skal ’skyde’ den, ved første givne lejlighed. Til det er der opfundet andre alternativer.

Men hvilken flaske limoncello skal man så investere i? Du har nok set den slanke og slørede flaske fra Pallini på de fleste italienske beværtninger, og det er da også den oplagte vej at gå, men vi vil gerne benytte lejligheden til at kaste kærligheden på den danskproducerede – gisp! – flaske ’Lemon Says Hello’, der dog er lavet på 100 procent sicilianske citroner. Bag den står Mick og Peter fra Bar Pasta, der den seneste håndfuld år har langet noget af den bedste pasta, du kan opdrive i København, over disken på deres to restauranter på Nørrebro.

Til at starte med var det kun til eget forbrug på deres første restaurant i Vedbækgade, men efterspørgslen blev, forståeligt nok, så stor, at makkerparret måtte slå sig sammen med Bad Company Spirits, der fra en kælder på Vesterbro laver halvliters flasker med gult guld, som smager af en direkte billet til la dolce vita.

’Lemon Says Hello’ hos Den Sidste Dråbe til 199 kr.