Derfor skal du have en flaske smagfuld mousserende blanding stående i hjemmebaren
Månedens flaske er et helt særligt samarbejde mellem Muri og Kadeau, fordi man har produceret en blanding uden store mængder alkohol, som smager exceptionelt, og der gør sig særligt godt til røget fisk, salater og cremede desserter.
Foto: PR
Det skyder frem med producenter, der tager alkoholfri drikke seriøst. Kategorien er i hastig vækst, og det skyldes formentlig flere ting: Vi rider på ryggen af en sundhedstrend, der nægter at gå væk, og en brandert er bare hverken godt for form eller friskhed.
Mikrobryggerier har i efterhånden en årrække brygget alkoholfri øl og vin, der smager af meget, og det har fået fat i forbrugerne. Og så har både store spillere som Carlsberg med deres Nordic-øl og gastronomiske innovatorer gjort, at markedet bliver angrebet både i bredden og i dybden, så der både er noget til masserne og til feinschmeckerne.
I den sidste gruppe finder man Muri, der i 2020 blev stiftet af Murray Anderson. Han har en baggrund som distiller hos den københavnske spiritusvirksomhed Empricial Spirits, og kort efter fik han selskab af Ioakeim Goulidis, der har tillært sig sin viden om fermentering og smag hos gastronørderne i Noma Fermentation Lab.
Muri laver flasker i den såkaldte no & low-kategori, hvor der enten er meget lidt eller slet ingen alkohol i produkterne. Til gengæld er der smag, og masser af den, og i september har et samarbejde med den bornholmske Michelin-restaurant Kadeau set dagens lys. Resultatet er flasken Paradisbakkerne, og indholdet i er en mousserende blanding af rød stikkelsbærvin, blomstrende ribs, rosenkefir og syltede nobilis-grankogler.