”Inspirationen til retten kom fra min gamle chef Tom Kerridge og min tid hos ham på The Hand and Flowers, en pub i Storbritannien med to Michelin-stjerner.
Vi havde en kyllingeleverpaté på menuen som forret, serveret med appelsinchutney og ristet brioche. En gang spiste jeg en hel portion paté fra pacojet’en under service, og det gjorde mig rimeligt syg,” fortæller Alan Bates, der kom til Danmark efter en frokost på Henne Kirkeby Kro, som slog benene væk under den unge brite, der er vokset op i Cambridge.
”Jeg skabte min version af cowboy toasten, da jeg i de få måneder mellem mit job som køkkenchef på Studio og åbningen af Connection gik og testede retter hjemme hos min svigermor Judy i Bagsværd.
Jeg ville skabe en mundfuld, der er både rig og overdådig med alt det, jeg elsker ved foie gras og kyllingeleverpaté, men uden risikoen for, at folk bliver dårlige. Jeg testede den på mine danske venner, for jeg ville være sikker på, at den talte til de danske smagsløg.
Navnet ’cowboy toast’ passer perfekt, for jeg elsker kombinationen af at anvende sublime råvarer og stræbe efter perfektion, men stadig beholde noget humor og noget usnobbethed. Gastronomi handler for mig om, at vi forbinder os med hinanden, og i min optik er det bedst, når man er i øjenhøjde og husker at have det sjovt imens,” siger Alan Bates.