Sponsoreret indhold

"En helt ny tilgang til akvavit"

Havtorn og sydesalt fra Læsø er med til at få denne akvavit til at hæve frokostoplevelsen for dig og dine gæster til nye højder.<

'En helt ny tilgang til akvavit'
Offentliggjort

Som en vin kan have terroir, kan du også i en akvavit som Norkap Akvavit smage dens nordiske rødder og forener mere end seks århundreders nordisk produktion af den hævdvundne drik med moderne, ny-nordiske kulinariske elementer. Norkap Akvavit sammensætter smagselementer som kvan, havtorn og Læsø Sydesalt i en kommenakvavit og kombinerer moderne smagsindtryk med traditionel akvavit.

Stolte traditioner og nye smagsindtryk

Den er smagen af vores nordiske ophav, jorden, det særegne nordiske lys, naturen og planterne, der har omgivet os i århundreder – nu iklædt en ny tids smag og ønsker. Og det er netop det bedste argument for at gå ned og købe den i dit lokale supermarked og sætte den på frokostbordet:

"Det er ganske enkelt en akvavit til helt almindelige, moderne danskere, der samtidig også ønsker at følge traditionen og den nordiske kulturarv. Akvavit er fortsat den mest solgte spiritus i Danmark. Men mange af de traditionelle akvavitter har en vis tyngde, hvor Norkap Akvavit er lettere og rundere på grund af de lidt utraditionelle tilsætninger såsom havtorn og Læsø Sydesalt," siger Kristoffer Wendelboe Jensen fra Strandgaarden Wine & Spirits, der står bag akvavitten.

Læsø giver Norkap Akvavit en afrundet smag.

Læsø Sydesalt – en magisk ingrediens

Sydesaltet fra Læsø Salt A/S er en magisk ingrediens fra naturens side i denne sammenhæng, der gør den til en rund og behagelig ledsager til det klassiske, danske frokostbord eller til påskefrokosten:

"Mange spørger til, om Norkap Akvavit er lagret. Men det er den ikke. Det er simpelthen saltet fra Læsøs grundvand, som er sydet efter århundreder gamle håndværkstraditioner, der gør det," fortæller Kristoffer Wendelboe Jensen.

Han forklarer, at Sydesaltet har stor betydning for teksturen i Norkap Akvavit. Fordi det tager toppen af alkoholen og giver drikken en mere fyldig, blødere og rundere smag. Som effekt får akvavitten sin smag af nordisk kulturarv med en atmosfære af håndværk, tradition og urgamle naturprodukter.

Havtorn er med god grund blevet en populær ingrediens i de senere år - også i Norkap Akvavit.

Nordens citrusfrugt giver en syrlig og frugtagtig smag

Det handler ikke om kunstfærdigt ingrediensjageri, men om autenticitet, diversitet og naturlig brug af den nordiske naturs muligheder.

"Havtorn vinder frem i disse år og findes efterhånden i mange forskellige produkter. Det er en 2-3 meter høj og særdeles vitaminrig busk, der vokser langs de nordiske kyster. Man kalder også Havtorn for Nordens citrusfrugt, fordi dens smag er skarp, lidt syrlig, frugtagtig og tilbyder aromatisk utraditionelle og mere parfumerede nuancer. Norkap Akvavit får således et feminint touch fra havtorn. Udfordringen har så været at finde den helt rette balance og afmåling i forhold til sydesaltet, der jo netop giver akvavitten sin runde og fyldige smag," siger Kristoffer Wendelboe Jensen og fortsætter:

"Norkap Akvavit gør kort sagt den traditionelle drik tilgængelig for almindelige, moderne mennesker, som vi er flest. Mild, rund og præsentabel. Som en velafbalanceret, autentisk og helt naturlig nordisk ledsager til frokostbordet, der fører arven ind i et nyt årtusinde."

Nyd foreningen af stolte traditioner og nye smagsindtryk. Velbekomme – og skål.

Se mere på Strandgaarden.dk.