Enebærsyltet makrel

ENEBÆRSYLTET MAKREL HALVRÅ RØDBEDER MED PEBERROD, RAPSOLIE OG DRØJ KIRSEBÆREDDIKE.

Enebærsyltet makrel
Offentliggjort

2 store makrel (4 fileter

a ca. 100 g)

30 enebær

2 tsk. havsalt

1 tsk. rørsukker

1 dl risvineddike

Makrellerne fileteres. Det høje rygstykke

gemmes, mens kødet ned mod bugen og

halespidsen skæres fra. Bed evt. din fiskehandler

om at ordne den del af sagen.

De 4 fileter dækkes med en blanding af

knuste enebær, salt og sukker og marinerer

nogle timer i køleskabet. Læg derefter

fileterne i et passende fad, og hæld den kogende

risvinseddike over. Dæk med

pergamentpapir og sæt fadet i en ovn i 150

grader i 5 minutter. Tag fisken ud af ovnen,

og lad den trække 1 time eller 2 med pergamentpapiret

over.

Rødbede-tilbehør:

400 g rensede rødbeder

1⁄2 dl rapsolie

1⁄2 dl kirsebæreddike

Havsalt

100 g peberrod

Skrub rødbederne fri for jord og skær top og

bund fra. Kog dem i 20-40 minutter, alt efter

størrelse, og hæld vandet fra, mens kernen

stadig er semihård. Skær rødbederne i skiver

eller kvarter, og bland dem med

olie, eddike og salt. Lad blandingen marinere

ved rumtemperatur i nogle timer. Anret med

den friskrevne/skrabede peberrod.

Server fisken, uden syltelagen, sammen

med rødbederne. Spis hertil ristet rugbrød

eller fx en kogt kartoffel, som kan samle de

syrlige og krydrede indtryk.