Erwin Lauterbach: ”Der sker et eller andet, når man samles om en grill. Det er ret interessant. Både kedeligt, men også værdifuldt”

Erwin Lauterbach: ”Der sker et eller andet, når man samles om en grill. Det er ret interessant. Både kedeligt, men også værdifuldt”

Det 71-årige kokkeikon Erwin Lauterbach, der driver Restaurant Lumskebugten i København, fortæller om sit livs bedste måltid, sit uundværlige råkostjern og den dessert, han altid spiser på sin fødselsdag.

Offentliggjort

Hvad har du altid lyst til at spise?

”Rugbrød, uden tvivl. Det kan jeg ikke undvære. Hvis jeg er ude at rejse i bare fire dage, glæder jeg mig straks til at komme hjem og spise rugbrød igen. Jeg er vokset op med rugbrød, og jeg spiser det hver morgen.”

Hvad har været dit bedste måltid?

”Vi er helt tilbage i 1979. Jeg fik chancen for at besøge en kok, der hed Frédy Girardet i Crissier, lige uden for Geneve. Der fik jeg et måltid, der faktisk bare bestod af meget tæt persille og en ung kalvenyre. Det var, så håret rejste sig, og det var en oplevelse, jeg aldrig havde haft før. Det var sådan en intens persillesmag, det var helt fremragende. Oplevelsen var unik, så når man spørger mig om mit bedste måltid, er det altid den, der dukker op.”